Καραγκιόζης Live: Αφιέρωμα στον Σπαθάρη σε όλη την Ελλάδα

Στα πλαίσια του αφιερώματος στον αξέχαστο Ευγένιο Σπαθάρη "Καραγκιόζης Live", η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεάτρου Τέχνη» παρουσιάζει στο θέατρο Κήπου της Θεσσαλονίκης -και όχι μόνο- την παράσταση «Σκιών Καμώματα... ο Καραγκιόζης Προφήτης!».
Καραγκιόζης Live: Αφιέρωμα στον Σπαθάρη σε όλη την Ελλάδα
Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θεάτρου Τέχνη» με πρόεδρο, επί σειρά ετών, τον μεγάλο μας λαϊκό καλλιτέχνη Ευγένιο Σπαθάρη, στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών της για την διατήρηση και ευρύτερη διάδοση του λαϊκού και παραδοσιακού μας θεάτρου, έχει την χαρά να παρουσιάζει για την καλοκαιρινή περίοδο, την θεατρική παράσταση «Σκιών Καμώματα... ο Καραγκιόζης Προφήτης!» του Ευγένιου Σπαθάρη.

6 ταλαντούχοι ηθοποιοί, με πρωταγωνιστή τον μοναδικό Τάκη Βαμβακίδη στο ρόλο του Καραγκιόζη και τον Γιάννη Ζουμπαντή -μόνιμο συνεργάτη του Μάρκου Σεφερλή- στο ρόλο του Κολλητηριού, ενσαρκώνουν επί σκηνής τις φιγούρες του Ευγένιου Σπαθάρη, σε μια σπαρταριστή κωμωδία, που θα γεμίσει τα καλοκαιρινά απογεύματα μικρών και μεγάλων, με τα μηνύματα και το γέλιο που μπορεί να προσφέρει η ποιότητα της λαϊκής παράδοσης!

Πάντα με σεβασμό και υπευθυνότητα στο λιλιπούτειο κοινό, η εταιρία Θεάτρου Τέχνη προσπαθεί να κληροδοτήσει στη νέα γενιά τη σημαντική ιστορία του λαϊκού θεάτρου σκιών, έτσι όπως την δίδαξε ο μεγάλος δάσκαλος, Ευγένιος Σπαθάρης.

Η μεγάλη ανταπόκριση που μέχρι τώρα έχει δείξει το κοινό σ’ αυτήν την πρωτοποριακή ιδέα του «έμψυχου Καραγκιόζη», που δίνει νέα διάσταση στον πολιτιστικό θησαυρό του Θεάτρου Σκιών, δίνει στην εταιρία την δύναμη να συνεχίσει να εξελίσσει την προσπάθεια που ξεκίνησε από το 2004.

Λίγα λόγια για το έργο
Στο σαράι, μετά το θάνατο του Ζαρκαζίτ Πασά, τη διοίκηση αναλαμβάνει ο γιός του. Θέλοντας να τακτοποιήσει εκκρεμείς υποθέσεις, αποφασίζει να καλέσει όσους δούλευαν στην υπηρεσία του πατέρα του και να τους εξοφλήσει για τα δεδουλευμένα. Ο Καραγκιόζης μυρίζεται λεφτά και η πείνα του τον κάνει να σκαρφιστεί ένα τρόπο ώστε να εισπράξει κι αυτός! Όταν αποκαλύπτεται το κόλπο του, καλείται να σκαρφιστεί ένα ξεκαρδιστικό τέχνασμα για να σώσει τη ζωή του ίδιου και του κουμπάρου του Νιόνιου που άθελά του είχε εμπλακεί στην υπόθεση!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ευγένιος Σπαθάρης σε συνερασία με τον Τάκη Βαμβακίδη
ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιάννης Ζουγανέλης
ΣΤΙΧΟΙ: Τάσος Κώνστας
ΣΚΗΝΙΚΑ: Νίκος Κασαπάκης
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Στέλιος Ποιμενίδης
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κατερίνα Γκέρκι

ΗΘΟΠΟΙΟΙ- ΡΟΛΟΙ:
Τάκης Βαμβακίδης - Καραγκιόζης
Γιάννης Ζουμπαντής - Κολλητήρι
Νίκος Παναγιωτούνης - Νιόνιος/ Ταχήρ
Θανάσης Λιούνης - Χατζηαβάτης/ Γέρος
Δομινίκη-Παπαστεργίου-Αγλαϊα/ Χανούμισσα
διπλή διανομή
Χρήστος Συρμακέζης, Παντελής Τσόγκας - Πασάς / Βεληγκέκας

Ο "Εμψυχος Καραγκιόζης" ξεκίνησε το ταξίδι του στα όμορφα καλοκαιρινά βράδια και καλεί μικρούς και μεγάλους να γίνουν "συνταξιδιώτες" στην πιο όμορφη εμπειρία γέλιου και θεατρικής τέχνης που μπορεί να προσφέρει η μαγεία του παραδοσιακού λαϊκού μας θεάτρου, έτσι όπως την κληροδότησε ο μεγάλος δάσκαλος Ευγένιος Σπαθάρης.

«Σκιών Καμώματα... ο Καραγκιόζης Προφήτης!»
Πέμπτη 9 & Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009, ώρα 21.00
Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου - Δήμος Θεσσαλονίκης
Αντιδημαρχία Πολιτισμού - Νεολαίας
Θέατρο Κήπου
Τιμή Εισιτηρίου:
13 ευρώ η γενική είσοδος & 8 ευρώ για παιδιά μέχρι 8 ετών

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2009
* ΠΑΡΑΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009,ώρα 9μ.μ ΣΙΝΕ «ΑΣΤΡΟΝ» ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, ώρα 9μ.μ
ΣΙΝΕ «ΓΟΡΓΟΝΑ» - ΚΑΛΑΜΟΣ
* ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, ώρα 9μ.μ
ΣΙΝΕ «ΑΥΡΑ» - ΚΑΡΥΣΤΟΣ-ΕΥΒΟΙΑ
* ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, ώρα 9μ.μ
ΣΙΝΕ «ΑΛΕΞ» - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
* ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009, ώρα 9μ.μ
ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009, ώρα 9μ.μ
ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ» - ΝΤΑΜΑΡΙ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v