Η Bianca είναι η πρώτη plus size ηρωίδα της Disney

Η πρώτη μικρού μήκους ταινία της Disney με plus size ηρωίδα είναι, επιτέλους, γεγονός. Θα τη δούμε σύντομα στο Disney+.
Η Bianca είναι η πρώτη plus size ηρωίδα της Disney
Την πρώτη της μικρού μήκους ταινία με πρωταγωνίστρια plus size ηρωίδα κυκλοφόρησε η Disney. Το ταινιάκι, με τίτλο Reflect, αφηγείται σε έξι λεπτά την ιστορία της Μπιάνκα, μιας μικρής μπαλαρίνας που «έρχεται αντιμέτωπη με την ίδια της την αντανάκλαση, ξεπερνώντας τις αμφιβολίες και τους φόβους χάρη στην εσωτερική της δύναμη και χάρη».

Η ταινία, που θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο Disney+, είναι μέρος του Short Circuit, μιας σειράς πειραματικών ταινιών μικρού μήκους.

Η καλλιτέχνης και σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων της Disney, Χίλαρι Μπράντφιλντ, η οποία εργάστηκε επίσης στα Encanto και Frozen II, είπε ότι ελπίζει πως οι θεατές θα «νιώσουν πιο θετικά για τον εαυτό τους και για το πώς φαίνονται» αφού παρακολουθήσουν την ταινία.

«Μερικές φορές πηγαίνεις στο σκοτεινό μέρος για να φτάσεις στο καλό μέρος. Και αυτό κάνει το καλό μέρος πολύ πιο όμορφο», είπε σε συνέντευξή της πριν την κυκλοφορία της ταινίας.

Σε ένα κλιπ που κυκλοφόρησε από την Disney στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε τη Μπιάνκα να κάνει μπαλέτο μπροστά σε έναν καθρέφτη την ώρα που η αντανάκλασή της αρχίζει να διασπάται. Παλεύοντας με την αυτοπεποίθησή της, τελικά βρίσκει το θάρρος και χορεύει μέχρι να σβήσει αυτό που φαίνεται στον καθρέφτη.

Μέχρι στιγμής, η ταινία έχει συγκεντρώσει μικτές κριτικές στο διαδίκτυο. «Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και χαίρομαι που η Disney αποφάσισε να συμπεριλάβει μια «μεγάλου μεγέθους» ηρωίδα», έγραψε κάποιος στο Twitter. «Μακάρι να μπορούσα να το είχα δει αυτό όταν ήμουν νεότερος. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν» είπε ένας άλλος.

Άλλοι είχαν επιφυλάξεις. Ο Adam Bray, ο συγγραφέας του Visual Dictionary της Marvel Studios, είπε ότι η ταινία «δεν είναι αρκετά μεγάλη για να αναλύσει τις αποχρώσεις του μηνύματος».

Η Disney προσπάθησε πρόσφατα να αναδιαμορφώσει τη δημόσια εικόνα της, συμπεριλαμβάνοντας διαφορετικούς χαρακτήρες και αναγνωρίζοντας τον ρατσισμό και τον σεξισμό που διέπουν την Ιστορία της.

Το 2020, η εταιρεία παρουσίασε την πρωτοβουλία Stories Matter, δεσμευόμενη να είναι πιο περιεκτική και αναγνωρίζοντας την ευθύνη της να «υποστηρίζει συνειδητά, σκόπιμα και αδιαπραγμάτευτα όλες τις φωνές και τις οπτικές γωνίες στον κόσμο μας».

Με πληροφορίες από Guardian 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v