Τα παιδιά αγκαλιάζουν το μέλλον με «όχημα» την εκπαιδευτική ρομποτική

Η εκπαιδευτική ρομποτική οδηγεί τους νέους στην ανάπτυξη δεξιοτήτων-εφόδια για τη ζωή τους και ο φετινός διαγωνισμός του WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE αποτελεί την καλύτερη έκφρασή της.
Τα παιδιά αγκαλιάζουν το μέλλον με «όχημα» την εκπαιδευτική ρομποτική

Η σημερινή νέα γενιά είναι η γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε μια τεχνολογική «έκρηξη». Οι νέοι του σήμερα βλέπουν μπροστά, σχεδιάζουν, δημιουργούν και μέσα από τον «μαγικό» κόσμο της τεχνολογίας έχουν βρει διασκεδαστικούς τρόπους για να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να  αποτελέσουν τα νέα ταλέντα του αύριο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί η εκπαιδευτική ρομποτική που έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, που διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE.



Ο διαγωνισμός έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής στη χώρα μας , αλλά και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών, τα οποία κάθε χρόνο αναδεικνύουν καινοτόμες ιδέες για ένα καλύτερο μέλλον.

Η COSMOTE στηρίζει τα τελευταία 8 χρόνια αυτή την προσπάθεια, επενδύοντας συστηματικά στη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στα ελληνικά σχολεία.

Από το 2014 έως σήμερα, οι πρωτοβουλίες της COSMOTE έχουν ωφελήσει περισσότερους από 170.000 μαθητές και καθηγητές, και εντάσσονται στη στρατηγική της για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η ψηφιακή συμπερίληψη. Στο πλαίσιο αυτό, η COSMOTE στηρίζει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα ψηφιακή κοινωνία και έχει στόχο να συμβάλλει σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καλύτερο για όλους.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022

Στον φετινό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, περισσότεροι από 1.200 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πλημμύρισαν το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού, παρουσιάζοντας πρωτότυπες τεχνολογικές ιδέες.

Με όχημα την εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics) οι μαθητές δημιούργησαν έξυπνες ρομποτικές εφαρμογές για την ψηφιακή ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής.

Οι καινοτόμες ιδέες έδωσαν για ακόμη μία χρονιά βροντερό «παρών» στον Διαγωνισμό, κάνοντας γονείς και καθηγητές περήφανους για τη δημιουργικότητα των παιδιών τους. Ενδεικτικά, η ομάδα «Ρομπομπλιμπλίκια» από την Αττική κατασκεύασε «έξυπνα βαρέλια», τα οποία εκτός από τη συλλογή φυσικών δεδομένων για την ποιότητα του κρασιού, μετρούν και τα βλαβερά αέρια που παράγονται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, ενεργοποιώντας – σε περίπτωση κινδύνου- σύστημα συναγερμού και εξαερισμού των εγκαταστάσεων.



Η «Lousios Waterpower Team» από τη Δημητσάνα παρουσίασε ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης και διανομής νερού, ενώ οι «Robo-Thinkers» από τη Λάρισα δημιούργησαν ένα ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την αγροτική καλλιέργεια, παρακολούθηση, προστασία από καιρικές συνθήκες και αυτόματη συγκομιδή ντομάτας και μελιτζάνας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v