Ξεκινάει τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς

Την φύλαξη παιδιών από 2 μηνών έως 2,5 ετών αναμένεται να εξασφαλίσει στους γονείς το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας.
Ξεκινάει τις επόμενες μέρες το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς
Μέσα στον Μάρτιο ξεκινά επιτέλους το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς που είχε εξαγγελθεί το 2020 και το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ.

«Εντός Μαρτίου ξεκινάει η εφαρμογή του προγράμματος "Νταντάδες της γειτονιάς" για τη φροντίδα παιδιών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών κάθε εργαζόμενης που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα. Με σχέδιο προωθούμε δράσεις που ενισχύουν στην πράξη την ισότητα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως γράφαμε και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η σχετική διάταξη του Υπουργείου Εργασίας αναμενόταν να κατατεθεί στη Βουλή, με το πρόγραμμα Νταντάδες της Γειτονιάς, «οι γονείς θα μπορούν μέσα από μια πλατφόρμα να επιλέγουν φροντιστή για το βρέφος τους, ηλικίας έως 2,5 ετών, έχοντας οικονομική στήριξη από το κράτος».

Η επιλογή του επιμελητή ή της επιμελήτριας, της νταντάς δηλαδή, θα γίνεται από τον γονέα ή το πρόσωπο που έχει την επιμέλεια του παιδιού μέσω ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, που θα οδηγεί στη σύναψη μεταξύ τους συμφωνίας συνεργασίας με τρόπο και σε χρόνο που θα εξυπηρετεί τους γονείς.

Το πρόγραμμα θα λειτουργεί με voucher προς την οικογένεια, το οποίο θα εξαργυρώνεται για την πρόσληψη βρεφοκόμων, ανάλογα με τις ώρες φύλαξης του βρέφους. Η διαδικασία πιστοποίησης θα πραγματοποιείται μέσω των δήμων, ενώ οι συμμετέχοντες θα περάσουν από διαδικασία κατάρτισης μέσω ειδικών σεμιναρίων, προκειμένου στη συνέχεια να ενταχθούν σε ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας θα γίνεται η επιλογή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v