Το Κυκλαδικής Τέχνης μας καλεί να… παίξουμε στο σπίτι

Ένα τέλειο online πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους τα παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων.
Το Κυκλαδικής Τέχνης μας καλεί να… παίξουμε στο σπίτι
Πώς έπαιζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων μέσα στο σπίτι;

Γνωρίζεις ότι πολλά από τα παιχνίδια που παίζεις με τους φίλους σου παίζονταν και στην αρχαία Ελλάδα;

Έχεις αναρωτηθεί πώς ντύνονταν τα παιδιά στην αρχαιότητα;

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παραμένει κλειστό, μέσα όμως από μία σειρά online δραστηριοτήτων, μας προσκαλεί σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον Πολιτισμό από το σπίτι, προσφέροντας δωρεάν όχι μόνο τις ψηφιακές του συλλογές και τα βίντεο από τις προηγούμενες εκθέσεις του, αλλά και ένα σούπερ ενδιαφέρον online πρόγραμμα που λέγεται «Παίζοντας στο σπίτι» και προσκαλεί τα παιδιά να κάνουν ακριβώς αυτό: Να παίξουν μέσα στο σπίτι, φτιάχνοντας μόνα τους παιχνίδια των αρχαίων Ελλήνων. Κουδουνίστρες, κούκλες, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστράγαλοι, μπάλες αλλά και ξύλινα αλογάκια διασκέδαζαν τα παιδιά των αρχαίων Ελλήνων τις ώρες που έμεναν στο σπίτι.

Αγαπημένα παιχνίδια ήταν και τα ομαδικά όπως το κρυφτό, η τυφλόμυγα, τα αγαλματάκια ακούνητα, το κουτσό, αλλά και οι γρίφοι και τα αινίγματα.

Παράλληλα, τα παιδιά μπορούν να... ντυθούν ή και να χτενιστούν ως αρχαίοι Έλληνες, φτιάχνοντας τα δικά τους ρούχα, κοσμήματα, στολίδια, κορδέλες και καπέλα, με απλά υλικά.

Μπείτε στο Cycladic.gr και φτιάξτε τα δικά σας παιχνίδια. Κατεβάστε τα αρχεία και παίξτε όπως τα παιδιά που ζούσαν δυόμισι χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Cycladic.gr για νέες δράσεις online.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v