Τσάι: Πού θα βρείτε τις καλύτερες ποικιλίες

Ψαγμένες ποικιλίες, εκατοντάδες γεύσεις, πάσης φύσεως αξεσουάρ και σπάνιες επιλογές σε πέντε τεϊοπωλεία εν Αθήναις.
Τσάι: Πού θα βρείτε τις καλύτερες ποικιλίες

Το τσάι είναι απόλαυση. Κρύο ή ζεστό, μπορεί να μας ταξιδέψει με αρώματα και γεύσεις που διεγείρουν ιδανικά τον ουρανίσκο μας. Παράλληλα, είναι από τα λίγα επιστημονικώς αποδεδειγμένα βότανα που βοηθούν στην απώλεια βάρους, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής.

Σε μείγματα ή σκέτα, αρωματισμένα ή βιολογικά, «σπάνια» ή σε ποικιλία χαρμανιών, ιδού πέντε διευθύνσεις για να αγοράσετε τσάι σε κάθε πιθανό συνδυασμό και γεύση στην Αθήνα.

Madras 

Με δύο καταστήματα σε Πειραιά και Σύνταγμα (το πιο «φρέσκο»), το Madras έχει καταφέρει να στήσει μια… αυτοκρατορία βοτάνων με έμφαση στο τσάι. Εδώ θα βρείτε τα πάντα για το τσάι, από αξεσουάρ μέχρι ιδέες για δώρα σε φανατικούς… τεϊοπότες, και βέβαια αμέτρητες ποικιλίες τσαγιού, ελληνικά βότανα, τσαγιέρες, κούπες, σουρωτήρια, φίλτρα και άλλα αντικείμενα που βοηθούν στην χρήση και το σερβίρισμα τους. Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα για online αγορά στο e-shop τους.

Tsaina
Σόλωνος 28, τηλ: 2103648355

Εδώ θα βρείτε περισσότερα από 100 διαφορετικά τσάγια ονομασίας προέλευσης (βιολογικά και μη) ή μείγματα με φυτά, φρούτα και μπαχαρικά με την υπογραφή της περίφημης γαλλικής εταιρείας Le Palais des Thés, καθώς και χρηστικά αντικείμενα, τσαγιέρες, κούπες και ό,τι άλλο απαιτεί η σωστή παρασκευή τσαγιού. Εκτός από το κατάστημα της Σόλωνος, τα προϊόντα του Tsaina μπορείτε να παραγγείλετε και από το e-shop.

Tο τσάι
Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, τηλ.: 210 3388941

Τσαγερί και τεϊοπωλείο δύο σε ένα, το Τσάι μετρά παράδοση δεκαετιών στα βότανα και διαθέτει περισσότερες από διακόσιες ποικιλίες ώστε να βρείτε την αγαπημένη ή αγαπημένες σας. Φυσικά τα αξεσουάρ είναι παρόντα και εδώ: αμέτρητες τσαγιέρες για να διαλέξετε – πήλινες από την Κίνα, σιδερένιες από την Ιαπωνία, πορσελάνινες από την Σρι-Λάνκα καθώς και γυάλινες από την Ευρώπη– στολίζουν τα ράφια του. Το Τσάι διαθέτει και ένα άκρως ενημερωμένο e-shop. 

O δρόμος του Τσαγιού

Με κουκλίστικα μαγαζάκια σε Αθήνα, Κηφισιά και Θεσσαλονίκη ο «δρόμος» έχει φτιάξει τη δική του ιστορία στον χώρο των βοτάνων και διαθέτει περισσότερες από διακόσιες ποικιλίες για τον ουρανίσκο σας μόνο, σε πάσης φύσεως μείγματα και αρώματα. Παράλληλα το έμπειρο προσωπικό τους θα σας κατατοπίσει με προτάσεις και συμβουλές για το τσάι, την παρασκευή του, τις ώρες της ημέρας στις οποίες ταιριάζει καλύτερα η κάθε ποικιλία, και… όσα άλλα θέλετε να ξέρετε. Διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα για online παραγγελίες.

Φώτση
Ευριπίδου 39, Αθήνα, τηλ: 210 3217131

Μπορεί τα μπαχαρικά να αποτελούν σήμα κατατεθέν αυτού του καταστήματος με ιστορία 80 χρόνων στην Ευριπίδου, όμως η συλλογή του σε τσάγια είναι άκρως ικανοποιητική και… αρωματική. Στα ράφια του Φώτση θα βρείτε τσάγια από Κίνα σε μείξεις ή σκέτα, ρόφημα μάτε, πράσινο τσάι, μαύρο τσάι με αρώματα, τσάγια με φρουτώδεις γεύσεις (βατόμουρο, γκρέιπφρουτ κ.α.) εισαγωγής δικής τους, και τυποποιημένα προϊόντα τσαγιού. Έχουν και e-shop για online παραγγελίες. 

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v