Πάροχοι internet: Crash test τιμών και ταχυτήτων

Δείτε τα οικονομικότερα πακέτα internet της ελληνικής αγοράς και συγκρίνετε τιμές και Mbps στο crash test που επιχειρούμε μεταξύ όλων των παρόχων διαδικτύου στην Ελλάδα.
Πάροχοι internet: Crash test τιμών και ταχυτήτων
του Γιώργου Κόκουβα

Από τότε που το internet έγινε βασική ανάγκη για κάθε νοικοκυριό, οι εταιρίες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να μας το παρέχουν, όχι μόνο έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά ρίχνουν ολοένα και περισσότερο τις τιμές τους. Παράλληλα, όμως, δημιουργούν δεκάδες πακέτα με περίπλοκες ορολογίες και όρους, κάνοντας δύσκολη την επιλογή μας.

Είτε λοιπόν μετακομίζετε σε νέο σπίτι και ψάχνετε πάροχο internet, είτε είστε δυσαρεστημένοι από τον παλιό σας πάροχο και ψάχνετε καλύτερη προσφορά, δείτε παρακάτω τις τιμές των έξι εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα στην Ελλάδα. Έχουμε διαχωρίσει τα πακέτα σε one play (μόνο internet), double play (internet και σταθερή τηλεφωνία) και triple play (internet, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση), όπου υπάρχουν, ενώ στο τέλος του δημοσιεύματος έχουμε καταρτίσει για την διευκόλυνσή σας συγκριτικούς πίνακες με τις τιμές των 1play και 2play πακέτων κάθε παρόχου.

*ΟΤΕ
Στον OTE, οι επιλογές σας είναι οι εξής: Απλό internet, το οποίο ξεκινά από τα 17,56€ το μήνα με ταχύτητα 4Mbps, αλλά συμφέρει περισσότερο να επιλέξετε κάποιο από τα προγράμματα Double Play, που μπορεί να κοστίζουν ακριβότερα από άλλους παρόχους, αλλά δίνουν περισσότερα δωρεάν λεπτά ομιλίας. Συγκεκριμένα, τα double play προγράμματα ξεκινούν από τα εξής οικονομικά πακέτα: 
ΟΤΕ Double Play 4 Economy: 4 Mbps, 210’ σταθερά και 30’ κινητά, δωρεάν ρούτερ, 23,90€ το μήνα (μετά τους πρώτους 6 μήνες, 27,90€).
ΟΤΕ Double Play 24 Economy: 24 Mbps, 210’ σταθερά και 30’ κινητά, δωρεάν ρούτερ, 27,90€ και μετά τους 6 μήνες 32,90€.
Όσο για το triple play, αυτό περιλαμβάνει σταθερή τηλεφωνία ΟΤΕ, internet και ΟΤΕ ΤV. Για παράδειγμα, προσθέτοντας OTE TV στο πακέτο OTE double play 4 Economy, το πάγιο διαμορφώνεται στα 45,80€ το μήνα.

*WIND Double Play
Τα πακέτα της Wind χωρίζονται βολικά σε τρία… μεγάθη, ήτοι Small, Medium και Large:
-Small με 17€ το μήνα (οι τιμές ισχύουν για τους 12 πρώτους μήνες): έως 24 Mbps, δωρεάν ρούτερ, επιπλέον έκπτωση 5€ σε συνδρομητές Wind
-Medium με 19,90€ το μήνα (οι τιμές ισχύουν για τους 12 πρώτους μήνες): έως 24 Mbps, απεριόριστα αστικά και υπεραστικά, δωρεάν ρούτερ, επιπλέον έκπτωση έως 10€ σε συνδρομητές Wind
-Large με 30€ το μήνα (οι τιμές ισχύουν για τους 12 πρώτους μήνες): έως 24 Mbps, απεριόριστα αστικά και υπεραστικά, 180΄προς ελληνικά κινητά, απεριόριστες διεθνείς κλήσεις, δωρεάν ρούτερ, επιπλέον έκπτωση έως 15€ σε συνδρομητές Wind

*Οι παραπάνω τιμές αποτελούν online offers της Wind, που ισχύουν για 12 μήνες, αν κάνετε ηλεκτρονική αίτηση εδώ. Μετά την πάροδο της προσφοράς, οι τιμές είναι οι εξής: Small 23,67€, Medium 34€ και Large 41,24€.

*HOL
Τα πακέτα της HOL ξεκινούν με το απλό 1play από 15€, και συνεχίζουν με τα double play πακέτα που θα δείτε παρακάτω. Σημειώστε πως μια σύνδεση στη HOL συμφέρει ιδιαίτερα όσους είναι συνδρομητές της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας Vodafone, καθώς έτσι χαίρουν επιπλέον έκπτωσης στα πάγια τους.

ADSL Plus: 16€ (online προσφορά για 12 μήνες– αρχική τιμή: 24,70€), έως 24 Mbps και σταθερή τηλεφωνία με ενιαία αστική χρέωση προς σταθερά.
Από εκεί και πέρα, προσθέτετε λεπτά ομιλίας και το κόστος αυξάνεται ανάλογα: Με πάγιο 21€ (από 26€) θα έχετε συν 300’ προς σταθερά και κινητά Ελλάδας. Με πάγιο 24€ (από 34€) απεριόριστες αστικές και υπεραστικές κλήσεις. Με πάγιο 26€ (από 35€) συν 700’ προς σταθερά και κινητά Ελλάδας. Δείτε συγκριτικό πίνακα με τα πακέτα ADSL Double Play της HOL εδώ και τα ευέλικτα πακέτα της για περισσότερες επιλογές και αυξομειώσεις πακέτων ανάλογα με τις ανάγκες σας εδώ

*Forthnet
Η Forthnet σας δίνει τις επιλογές απλού ADSL ή double play (internet και σταθερή τηλεφωνία) ή και σε συνδυασμό με τηλεόραση NOVA. Ξεκινώντας από τα βασικά, έχουμε και λέμε:

-Forthnet ADSL 24: Internet έως 24 Mbps με 15€ το μήνα (η συγκεκριμένη τιμή με έκπτωση – η αρχική τιμή είναι 19,90€, ενώ ισχύει για προπληρωμή. Εναλλακτικά, χωρίς προπληρωμή, θα πληρώνετε 17,90€ το μήνα για 12 μήνες. Δεν υπάρχει κάποιο πακέτο δωρεάν χρόνου τηλεφωνίας – οι κλήσεις είναι με χρονοχρέωση.
-Για Double Play, οι επιλογές ξεκινούν από 19,90€ το μήνα για 12 μήνες (αρχική τιμή 22,90€) – 24 Mbps, απεριόριστα προς σταθερά Forthnet και σταθερά και κινητά με αστική χρέωση. Τα πιο «full» πακέτα είναι αυτά των «Σταθερών» (24,90€ το μήνα για 12 μήνες με απεριόριστα σταθερά και κινητά σε αστική χρέωση) και των «Σταθερών και Κινητών» (29,90€ το μήνα για 12 μήνες με απεριόριστα σταθερά και κινητά).
Η μεγάλη προσφορά όμως της Forthnet έρχεται σε συνδυασμό με την Nova – ήτοι Triple Play με internet (έως 24 Mbps), τηλεφωνία (απεριόριστα σταθερά, κινητά με αστική χρέωση), τηλεόραση με περισσότερα από 250 κανάλια, με 29,90€.
Ενημερωθείτε εδώ

*CYTA
Οι επιλογές σας στη CYTA είναι είτε 1play (μόνο internet) είτε Double Play.
 
-1play: Τα πακέτα του internet της CYTA είναι τα εξής: 4Mbps με δωρεάν εξοπλισμό (14€) και 24Mbps (18€). Μάθετε περισσότερα εδώ
-2play: Τα συνδυαστικά πακέτα internet και τηλεφωνίας είναι τα παρακάτω
4Mbps στα 16€, 8Mbps στα 19€, 24Mbps στα 23€ και ενισχυμένο πακέτο 24Mbps που περιλαμβάνει απεριόριστα σταθερά Ελλάδας, 100’ προς κινητά Ελλάδας και απεριόριστα διεθνή σταθερά σε 50 χώρες, στα 38€. Στα τρία πρώτα προγράμματα 2play που αναφέραμε παραπάνω, μπορείτε να προσθέσετε πακέτα δωρεάν χρόνου ομιλίας σε σταθερά, κινητά και διεθνή σταθερά, σύμφωνα με τις τιμές που θα βρείτε εδώ

*On Telecoms
Στην On θα βρείτε πακέτα double play (Internet και σταθερή τηλεφωνία) και triple play (internet, σταθερή τηλεφωνία και τηλεόραση On TV). Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

-On Double Play: 8Mbps, δωρεάν κλήσεις προς On και διεθνείς κλήσεις με αστική χρέωση, με πάγιο 20,23€
-On Double Play Plus: 24Mbps, δωρεάν κλήσεις προς On και διεθνείς κλήσεις με αστική χρέωση, με πάγιο 24,70€
-On Double Play 8 GR: 8Mbps, δωρεάν απεριόριστες εθνικές κλήσεις, διεθνείς κλήσεις με αστική χρέωση, με πάγιο 26,76€.
-On Double Play 24 GR: 24Mbps, δωρεάν απεριόριστες εθνικές κλήσεις, διεθνείς κλήσεις με αστική χρέωση, με πάγιο 29,88€.
-On Triple Play: Αν στο παραπάνω πρόγραμμα προσθέσετε δωρεάν συνδρομητική τηλεόραση, το πάγιο διαμορφώνεται στα 36,08€.





Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v