@HOMEΑΓΟΡΕΣ

Αγορά κλιματιστικού: Δροσιά και οικονομία

Η τεχνολογία Inverter, η ενεργειακή κλάση, τα BTUs και όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν αγοράσετε κλιματιστικό, έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την πολυπόθητη για τους θερινούς μήνες δροσιά, κάνοντας τη μέγιστη οικονομία και χωρίς να επιβαρύνετε (πολύ) το περιβάλλον.

Αγορά κλιματιστικού: Δροσιά και οικονομία

Όχι, δεν υπάρχουν οικολογικά κλιματιστικά, λέει η GreenPeace. Αν θέλετε να μάθετε πώς θα ρίξετε τις θερμοκρασίες με εναλλακτικούς τρόπους, κάντε κλικ εδώ. Αν όμως η καλοκαιρινή ζέστη αμβλύνει τα οικολογικά αντανακλαστικά σας, και θεωρείτε το air condition πολύτιμο σύμμαχο εναντίον των καυτών μηνών στην πόλη, διαβάστε πώς θα χαρείτε τη δροσιά του, κάνοντας τη μέγιστη οικονομία και χωρίς να επιβαρύνετε (πολύ) το περιβάλλον.

Τι είναι η τεχνολογία Inverter
Η τεχνολογία Inverter που διαθέτουν τα νεότερα μοντέλα κλιματιστικών προσφέρει τη δυνατότητα στη συσκευή να εναρμονίζει την ισχύ της με τις συνθήκες του χώρου, προσαρμόζοντας τη λειτουργία της ανάλογα με τις ανάγκες. Όταν η θερμοκρασία την οποία ορίζετε στο κλιματιστικό, παρουσιάζει μεγάλη απόκλιση από την πραγματική θερμοκρασία, η συσκευή λειτουργεί στο μάξιμουμ για τη γρηγορότερη δυνατή επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας και αμέσως μετά ο συμπιεστής ρυθμίζει με ακρίβεια την ισχύ για τη διατήρησή της. Ενώ λοιπόν τα συμβατικά air conditions απλώς αυξομειώνουν την ένταση του αέρα, στα κλιματιστικά με τεχνολογία Inverter, ο μηχανισμός ψύξης, μεταβάλλοντας τον αριθμό στροφών του μοτέρ, μπορεί να λειτουργεί σε ενδιάμεσα στάδια, ψύχοντας τον αέρα όσο χρειάζεται.

Τα οφέλη της τεχνολογίας Inverter
Οικονομία:
Αν και σε γενικές γραμμές, έχουν μεγαλύτερο κόστος αγοράς περίπου κατά 30% σε σχέση με τα συμβατικά, το επιπλέον κόστος αντισταθμίζεται και με το παραπάνω στον λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της σημαντικής μείωσης στην ενεργειακή κατανάλωση (περίπου 30-40%).
Περιβάλλον: Η μείωση της δαπανώμενης ηλεκτρικής ενέργειας μεταφράζεται σε περιορισμό του διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπουν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με λιγνίτη.
Θόρυβος: Η δυνατότητα διαρκούς προσαρμογής στις πραγματικές συνθήκες που διαθέτουν τα κλιματιστικά τύπου Inverter, σε αντίθεση με τις απότομες εκκινήσεις του μοτέρ στα συμβατικά, εξασφαλίζει μείωση στον θόρυβο της συσκευής.
Ποιότητα: Η σταθερή απόδοση του κλιματιστικού επιτρέπει όχι μόνο την ταχύτερη ψύξη, αλλά και τη διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας χωρίς ενοχλητικές διακυμάνσεις.

Τι είναι η ενεργειακή σήμανση;
Όλα τα νέα μοντέλα διαθέτουν υποχρεωτικά ετικέτα «ενεργειακής σήμανσης», η οποία αναγράφει την κατηγοριοποίησή τους ανάλογα με την ενέργεια που καταναλώνουν. Η κλίμακα διαθέτει 7 σκάλες (Α-G), όπου η A υποδηλώνει την καλύτερη απόδοση και η G τη χειρότερη. Όσα κλιματιστικά ανήκουν στην ενεργειακή κλάση Α και Α+, αν και λίγο πιο ακριβά, είναι αυτά που θα σας εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή εκμετάλλευσή τους με τη χαμηλότερη ενεργειακή δαπάνη.

Πόσα ΒΤUs;
Τα BTUs είναι οι μονάδες μέτρησης της ισχύος ενός air condition. Ένας εύκολος τρόπος να υπολογίσετε την ισχύ που χρειάζεστε για κάθε δωμάτιο είναι ο εξής: Πολλαπλασιάστε τα τετραγωνικά του χώρου με το 400. (π.χ., αν ένα δωμάτιο είναι 20 τ.μ., τότε 20x400 = 8.000 BTUs). Αν το δωμάτιο δεν διαθέτει μόνωση ή είναι στον τελευταίο όροφο (άρα περισσότερο εκτεθειμένο στον ήλιο), τότε ο πολλαπλασιασμός γίνεται με το 500.

Θόρυβος
Επειδή δεν έχουν εφευρεθεί ακόμη τα εντελώς αθόρυβα κλιματιστικά, ρωτήστε στο κατάστημα τον μέσο όρο των ντεσιμπέλ που παράγει κάθε μοντέλο για να επιλέξετε βάσει της ανοχής σας στην ηχορύπανση.

Συντήρηση
Η καλή συντήρηση του air condition δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας, αλλά και υγείας… Φροντίστε να πλένετε συχνά τα φίλτρα (κάθε 50-60 ώρες λειτουργίας), να ελέγχετε ότι το σωληνάκι για την αποβολή του νερού δεν είναι μπλοκαρισμένο, ενώ καλό είναι μία φορά τον χρόνο να καλείτε κάποιον ψυκτικό για να καθαρίσει τη συσκευή… σε βάθος.

Τιμές
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για ένα κλιματιστικό των 12.000 ΒΤUs, με τεχνολογία Inverter, ενεργειακής κλάσης Α, oι τιμές ξεκινούν από 400 ευρώ και φτάνουν έως τα 1.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v