Samsung SGH-P900: Κινητό για... ποδοσφαιρόφιλους

Διάθεση για... ”πολλά γκολ” φαίνεται να έχει το νέο κινητό τηλέφωνο της Samsung, SGH P900. Με αφορμή το Μουντιάλ της Γερμανίας, το καλοκαίρι, η ασιατική εταιρία προσφέρει στους ποδοσφαιρόφιλους την δυνατότητα παρακολούθησης τηλεόρασης και βέβαια των πολυαναμενόμενων αγώνων. Ακόμα παρέχει δυνατότητα εκτύπωσης αγαπημένων φάσεων και αναπαραγωγή στιγμιοτύπων.
Samsung SGH-P900: Κινητό για... ποδοσφαιρόφιλους

Η Samsung παρουσιάζει το SGH-P900, το πρώτο ευρωπαϊκό τηλέφωνο που υποστηρίζει το πρότυπο T-DMB (Terrestrial Digital Media Broadcasting), για να πρωτοπορήσει στην υπηρεσία αναμετάδοσης πολυμέσων μέσω κινητού στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Γερμανία.

Το SGH-P900 συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά πολυμέσων, όπως τηλεόραση και ραδιόφωνο, κάμερα 2 megapixel και MP3 player.

Το SGH-P900 λειτουργεί ήδη ως μέρος συνεχιζόμενων δοκιμών στη Γερμανία και τη Γαλλία. Η Samsung σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διάθεση του SGH-P900 το δεύτερο τρίμηνο του 2006 πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2006 και να καταστεί ο πρώτος κατασκευαστής κινητών τηλεφώνων που χειρίζεται το ευρωπαϊκό πρότυπο T DMB.

Για τη λήψη τηλεοπτικών σημάτων, οι χρήστες μπορούν να φέρουν την οθόνη TFT LCD 2,2 ιντσών σε οριζόντια θέση ώστε να πετύχουν την καλύτερη δυνατή θέαση. Με μία οθόνη υψηλής ανάλυσης QVGA (240x320 pixel) με δυνατότητα απεικόνισης 262.144 χρωμάτων, οι τηλεοπτικές εικόνες είναι καθαρές και ευκρινείς χωρίς να τρεμοπαίζουν.

Η οθόνη παρουσιάζει έως και 30 εικόνες ανά δευτερόλεπτο, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαμβάνουν μία ζωντανή μετάδοση σαν να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Το SGH-P900 έχει μικρό μέγεθος με διαστάσεις 92 x 49 x26 χιλιοστά. Η αόρατη σύνδεση με προσωπικούς υπολογιστές είναι εγγυημένη χάρη στην ενσωματωμένη θύρα USB και τη λειτουργία Bluetooth. Υποστηρίζει επίσης λειτουργία TV-output, online browser, διαχειριστή προσωπικών πληροφοριών και μία σειρά λειτουργιών γραφείου. Το SGH-P900 επίσης διαθέτει όλες τις κλασικές λειτουργίες ενός υψηλής ποιότητας κινητού τηλεφώνου GSM/GPRS.

Επιπλέον, η μνήμη 128MB και η υποδοχή εξωτερικής μνήμης επιτρέπουν σε αυτό το καινοτόμο τηλέφωνο πολυμέσων όχι απλώς να αναπαράγει, αλλά να καταγράφει και να αποθηκεύει τηλεοπτικά προγράμματα, βίντεο και παιχνίδια. Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε πραγματική διασκέδαση για τους ποδοσφαιρόφιλους, οι οποίοι θα είναι σε θέση να εκτυπώνουν τα αγαπημένα τους γκολ ή να αναπαράγουν τα καλύτερα στιγμιότυπα ενός αγώνα σε μορφή βίντεο ακόμα και μετά το τέλος του συγκεκριμένου παιχνιδιού.

”Η τηλεόραση μέσω κινητού θα αλλάξει ριζικά την συμπεριφορά τηλεθέασης στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Dr. Anthony Park της Business Development Samsung Telecommunication Europe. ”Η Samsung λάνσαρε με επιτυχία τα πρώτα DMB τηλέφωνα στην κορεατική αγορά πέρυσι, όπου έχουν ήδη αναπτυχθεί τα πρότυπα T-DMB και S-DMB (Satellite DMB).

Στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων IFA στο Βερολίνο το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάσαμε σε συνεργασία με την T Systems τις διαδραστικές δυνατότητες του συστήματος. Σήμερα, θέλουμε αυτό το τηλέφωνο να αποτελέσει ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της εξέλιξης της τηλεόρασης μέσω κινητού στην Ευρώπη”.

Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου θα πραγματοποιηθούν στο 3GSM που θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη το Φεβρουάριο 2006.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v