Τριχόπτωση, λιπαρότητα, φριζάρισμα: Μάθετε πώς να τα αντιμετωπίσετε

Τι προκαλεί το φριζάρισμα, και πώς αντιμετωπίζεται η λιπαρότητα στα μαλλιά; Απλές συμβουλές και χρήσιμα προϊόντα από την Kerastase.
Τριχόπτωση, λιπαρότητα, φριζάρισμα: Μάθετε πώς να τα αντιμετωπίσετε
Τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην εμφάνισή μας. Όλες τα θέλουμε με υγιή όψη, λαμπερά και λεία. Στην εποχή που ζούμε όμως, υπάρχουν εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τα μαλλιά μας, εξαιτίας της συνεχούς έκθεσης τους στις καιρικές συνθήκες και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. Ορισμένοι εσωτερικοί παράγοντες όπως το άγχος, η διατροφή, η εγκυμοσύνη και κάποιες ασθένειες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ιδιαίτερες ανάγκες στα μαλλιά μας. Ας δούμε μερικές από αυτές καθώς και συμβουλές για τη φροντίδα τους.

Λιπαρότητα στα μαλλιά

Το τριχωτό της κεφαλής παράγει συνεχώς σμήγμα, το οποίο βοηθά στην ενυδάτωση των μαλλιών. Κάποιοι παράγουν περισσότερο από το κανονικό σμήγμα, το οποίο συσσωρεύεται και κάνει τα μαλλιά τους να φαίνονται λιπαρά. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν λιπαρότητα στα μαλλιά π.χ. προϊόντα styling, σκόνη και ρύπανση, τροφές πλούσιες σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και λίπη, κλπ.

Συμβουλές:
• Λούζετε τα μαλλιά σας συχνά για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες και τα περιττά έλαια
• Χρησιμοποιείτε ένα απαλό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά που είναι σχεδιασμένο για να ελέγχει την παραγωγή σμήγματος

Η σειρά Spécifique κατά των λιπαρών μαλλιών στοχεύει ειδικά στο λιπαρό τριχωτό και τις ταλαιπωρημένες άκρες. Το Kérastase σαμπουάν Bain Divalent συνίσταται γιατί εξισορροπεί τις λιπαρές ρίζες σας & τις ταλαιπωρημένες άκρες. Χαρίζει απαλότητα στα μαλλιά σας και υγιή όψη στο τριχωτό μειώνοντας την περίσσεια σμήγματος και τις οσμές.



Φριζαρισμένα μαλλιά

Η κύρια αιτία για τα φριζαρισμένα μαλλιά είναι η αφυδάτωση. Όταν τα μαλλιά σας είναι λεία και λαμπερά τότε η υγρασία είναι ισορροπημένη και οι τρίχες των μαλλιών σφραγίζουν τα φυσικά έλαια. Αντίθετα, όταν μειώνεται η υγρασία, τα μαλλιά σας γίνονται ξηρά και ταλαιπωρημένα, με αποτέλεσμα να φριζάρουν και να υπάρχει υπερπαραγωγή ελαίων και σμήγματος.

Συμβουλές:
• Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν σχεδιασμένο για την αντιμετώπιση φριζαρισμένων μαλλιών
• Δοκιμάστε μάσκα λείανσης για έλεγχο του φριζαρίσματος

Η σειρά Discipline της Kérastase δημιουργήθηκε για τ’ ατίθασα μαλλιά που αναζητούν υπέροχο σχήμα και πειθαρχία. Το σαμπουάν Bain·Fluidéaliste Sulfate·Free αυτής της σειράς, χωρίς θειϊκά άλατα είναι το ιδανικό για τ’ ατίθασα και ταλαιπωρημένα σας μαλλιά. Αφήνει τα μαλλιά λεία, χωρίς φριζάρισμα.

Τριχόπτωση, αραίωση μαλλιών

Η απώλεια σημαντικής ποσότητας μαλλιών μπορεί να σχετίζεται με άγχος, τοκετό, κάποιες συγκεκριμένες ασθένειες, φάρμακα, διατροφή και κληρονομικότητα. Η αλωπεκία προκαλεί αραίωση μαλλιών σε ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής ενώ οι σφιχτές πλεξούδες μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μαλλιών στη γραμμή των μαλλιών.

Συμβουλές:
• Χρησιμοποιήστε σαμπουάν κατάλληλο για την τριχόπτωση ή την αραίωση
• Κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με λάδι μαλλιών που αυξάνει τη ροή του αίματος στους θύλακες, ρυθμίζει το τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει τη δύναμη των ριζών των μαλλιών σας

Για την αραίωση των μαλλιών η Kérastase προσφέρει την σειρά Densifique, μία εξειδικευμένη ιεροτελεστία περιποίησης. Το σαμπουάν Bain Densité της σειράς Densifique, είναι σχεδιασμένο για ν’ επαναφέρει την πυκνότητα, τον όγκο και τη ζωντάνια στα αραιωμένα σας μαλλιά. Αναδεικνύει πιο πυκνά και πιο πλούσια τα μαλλιά σας.

Η φροντίδα μαλλιών ξεκινά από το κατάλληλο σαμπουάν. Οι περισσότεροι, μόνο όταν έχουν πιτυρίδα διαλέγουν αντιπυτιριδικό σαμπουάν. Υπάρχουν όμως προϊόντα σχεδιασμένα για κάθε ανάγκη των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής.

Γι΄ αυτό, είτε περιποιείστε τα μαλλιά σας στο σπίτι ή στο κομμωτήριο αναζητήστε τα προϊόντα της Kérastase για τη δική σας συγκεκριμένη ανάγκη, αξιοποιώντας και την διάγνωση που θα κάνει ο κομμωτής σας. Μην ξεχνάτε ότι τα λαμπερά μαλλιά με υγιή όψη μας δίνουν πάντα μία εντυπωσιακή εμφάνιση!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v