Έρχεται η Ιοκάστη και φέρνει κακοκαιρία

Έρχονται καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αυτό το Σαββατοκύριακο. Δείτε τι λέει το έκτακτο δελτίο καιρού.
Έρχεται η Ιοκάστη και φέρνει κακοκαιρία
Για κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο κάνει λόγο το meteo.gr στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, το meteo.gr αναφέρει πως «το βαθύ και καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό «Ιοκάστη» θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα από τον κόλπο της Σύρτης (βόρεια της Λιβύης) προς την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 10-11/2/2018, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, και ισχυρές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Δυτ. Μακεδονία».

Όπως αναφέρει, από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου 10/2 θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο και το Νότιο Ιόνιο, οι οποίες από το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά το απόγευμα και βράδυ του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά. Όσον αφορά στην Αττική, βροχές και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως και τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία χιονοπτώσεις αναμένονται από τα 600 μέτρα. Θυελλώδεις ως πολύ θυελλώδεις άνεμοι (8 και 9 μποφόρ) θα πνέουν από το μεσημέρι τόσο στο Νότιο Ιόνιο, και από το απόγευμα στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο.

Την Κυριακή 11/2 τα φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, και από το μεσημέρι και έπειτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν σταδιακά και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Προειδοποιήσεις και από την ΕΜΥ
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επίσης έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, αναφέροντας πως θα υπάρξει μεταβολή του καιρού το Σάββατο 10/2 από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:
-τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
-τις πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας
-τους θυελλώδεις ανέμους

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν το Σάββατο από τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Δυτική Στερά, η Πελοπόννησος και σταδιακά τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια κα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το βράδυ θα επηρεαστούν οι Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα η Κρήτη και αργότερα το Ανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από τα 700 μέτρα.

Την Κυριακή, θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι το βράδυ η Πελοπόννησος και το Ανατολικό Αιγαίο και μέχρι το μεσημέρι η Δυτική Στερεά, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανόν το Ιόνιο, η Ήπειρος και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μέχρι το πρωί θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν η Θεσσαλία. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας πάνω από τα 700 μέτρα. Μάθετε περισσότερα εδώ

Στην Αθήνα, σύμφωνα με το Weather.com, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 7 ως τους 15 βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v