SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Απίστευτα απλές συμβουλές αυτοάμυνας

Πώς αντιδράτε αν σας επιτεθούν και δε γνωρίζετε πώς να αμυνθείτε; Χτυπήματα, όπλα και τεχνικές για να ξεφύγετε.

Απίστευτα απλές συμβουλές αυτοάμυνας

Ο κανόνας του αντίχειρα

Αν σας τραβήξουν το χέρι μην αντισταθείτε στη λαβή τραβώντας το μακριά από αυτόν που σας επιτίθεται. Αντ’ αυτού, γυρίστε τον καρπό σας έτσι ώστε ο αντίχειρας σας να ευθυγραμμιστεί με το σημείο όπου ο αντίχειράς του ενώνεται με τα δάχτυλά του και τότε τραβήξτε απότομα το χέρι σας λυγίζοντας τον αγκώνα.

If someone grabs you by the wrist, pull your arm toward where their thumb and fingers meet (the weakest point of their grip).

Μικρός στόχος

Ένας γενικός κανόνας για να αντιμετωπίσετε πιθανή επίθεση είναι να γυρίσετε στο πλάι ώστε να αποτελείτε μικρότερο στόχο. Προσπαθήστε να κρατήσετε με κάθε τρόπο τον «αντίπαλο» σας μακριά. Όπως είστε στο πλάι, βάλτε το ένα πόδι σας μπροστά ώστε να αποκτήσετε απόσταση ασφαλείας για το κεφάλι σας.

Χτύπημα στα γεννητικά όργανα

Ένα άμεσο και δυνατό χτύπημα στα γεννητικά όργανα του επιτιθέμενου με ταυτόχρονο χτύπημα ανοιχτής παλάμης στο αυτί, σαν ένα χαστούκι, θα τον αποπροσανατολίσει και θα σας δώσει πολύτιμο χρόνο να απομακρυνθείτε ή να καλέσετε βοήθεια.

Χτύπημα στο γόνατο

Μια απότομη κλωτσιά στο γόνατο του επιτιθέμενου είναι εύκολο να γίνει, δύσκολο να μπλοκαριστεί σε σχέση με ένα χτύπημα στο πρόσωπο ή τα γεννητικά όργανα, και σας δίνει χρόνο να ξεφύγετε.«Νευρικό» χτύπημα

Ένα αδύναμο χτύπημα στην περιοχή που βρίσκεται ελάχιστα κάτω από το αυτί στον λαιμό θα προκαλέσει έντονο πόνο και σπασμούς στον επιτιθέμενο. Δυνατότερο χτύπημα μπορει να προκαλέσει ακόμα και συγκοπή, απώλεια αισθήσεων ή και θάνατο.

Χτύπημα στο στέρνο

Ένα δυνατό χτύπημα στο κέντρο της περιοχής ακριβώς κάτω από το στήθος, αν ψηλαφίσετε εκεί που συνδέονται τα πλευρά σας, εκεί που τελειώνει η ξιφοειδής απόφυση, είναι τόσο επίπονο που σας δίνει το πάνω χέρι για να ξεφύγετε από πιθανή επίθεση

Πίεση στα μάτια

Σε απειλή μπροστινού πνιγμού, μια καλή τεχνική είναι να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας για να πιέσουμε με δύναμη την οφθαλμική κόγχη του άλλου. Πιθανές ατάκες για «ξεμάτιασμα» μετά είναι στη διακριτική ευχέρια σας.

Τραβηγμένο από τα μαλλιά

Αν κάποιος επιτεθεί από πίσω και τραβήξει τα μαλλιά σας, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σηκώσετε το χέρι ή τα χέρια σας και να ακινητοποιήσετε το δικό του. Στη συνέχεια γυρνάτε και τον χτυπάτε στα γεννητικά όργανα, ή στα γόνατα ή απλά τρέχετε να φύγετε.

Χρήσιμα αντικείμενα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα από το φυσικό περιβάλλον, όπως είναι τα κλειδιά, το χώμα, οι πέτρες ή ένα ξύλο. Μπορείτε επίσης να έχετε πάντα στην τσάντα σας κάτι που να λειτουργεί ως "όπλο" σε περίπτωση ανάγκης, όπως π.χ. σπρέι πιπεριού ή μια χτένα. Η τελευταία γίνεται αρκετά επίπονο όπλο αν την πιέσετε με δύναμη στο πάνω χείλος του επιτιθέμενου.


σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"1792 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνική Συνέλευση (Convention Nationale), η οποία είχε αναδειχθεί με καθολική ψηφοφορία, κατάργησε την μοναρχία. Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ και η οικογένειά του φυλακίστηκαν.
1934 - Γέννηση του Λέοναρντ Κόεν, Καναδός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και συγγραφέας
1937 - Πρώτη έκδοση του Χόμπιτ από τον Τόλκιν.
1964 - Ανεξαρτησία της Μάλτας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
1981 - Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει πλήρη ανεξαρτησία στο Μπελίζε
1991 - Ανεξαρτησία της Αρμενίας από την ΕΣΣΔ."

Φρήντριχ Νίτσε, 1844-1900, Γερμανός φιλόσοφος

  • Τα όνειρα είναι η ρίζα της μεταφυσικής, η πηγή της ιδέας ότι ψυχή και σώμα είναι ξεχωριστά.

© 2002-2018 MEDIA2DAY