Τί συμβαίνει στον γυναικείο εγκέφαλο κατά τον οργασμό;

Νέα έρευνα ρίχνει φως στο τι ακριβώς συμβαίνει στον γυναικείο εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού.
Τί συμβαίνει στον γυναικείο εγκέφαλο κατά τον οργασμό;
Τι συμβαίνει άραγε στον γυναικείο εγκέφαλο όταν μια γυναίκα φτάνει στο... αποκορύφωμα της σεξουαλικής διέγερσης;

Μια νέα έρευνα από επιστήμονες στις ΗΠΑ -η πιο λεπτομερής έως σήμερα μελέτη του εγκεφάλου μιας γυναίκας που φθάνει σε οργασμό- επιχείρησε να δώσει απαντήσεις.

Και τα κατάφερε ζητώντας από εθελόντριες να φτάσουν σε οργασμό με ή χωρίς την βοήθεια παρτενέρ.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ράτγκερς του Νιού Τζέρσι ζήτησαν από δέκα ετεροσεξουαλικές γυναίκες διαφόρων ηλικιών να “ασχοληθούν” με το αιδοίο τους τόσο ώστε να φθάσουν σε οργασμό – δύο φορές στη σειρά αν μπορούσαν. Τα πειράματα επαναλήφθηκαν, αυτή τη φορά με άνδρες να προσφέρουν το κατάλληλο ερέθισμα για να υπάρξει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Τα πειράματα έφτασαν σε δύο συμπεράσματα:

* Οι γυναίκες αποκτούν μεγαλύτερη αντοχή στον πόνο, σχεδόν διπλάσια, αφού ο οργασμικός εγκέφαλος απελευθερώνει περισσότερη σεροτονίνη, μια ουσία που όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο όμορφα, αλλά δρα και ως παυσίπονο.

* Ο εγκέφαλός όχι μόνο δεν «σβήνει» εκείνη τη στιγμή, όπως είχε αναφερθεί σε παλαιότερη έρευνα, αλλά κορυφώνει τη δραστηριότητά του. Μάλιστα, σχεδόν όλες οι περιοχές του εγκεφάλου γίνονται πιο ενεργές στη φάση τόσο του ερεθισμού, όσο και του ίδιου του οργασμού.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η νέα έρευνα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των γυναικών που δεν καταφέρνουν να φτάσουν σε οργασμό.

Μπόνους πληροφορία: Μια 74χρονη που συμμετείχε στην έρευνα είχε δύο οργασμούς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v