Το θωρηκτό «Αβέρωφ» ξανά στο Αιγαίο!

Μετά από 70 χρόνια, το θωρηκτό Αβέρωφ ταξιδεύει και πάλι στα νερά του Αιγαίου, ταξιδεύοντας από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη.
Το θωρηκτό «Αβέρωφ» ξανά στο Αιγαίο!
Το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ ταξιδεύει ξανά: Το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, απέπλευσε από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στη Μαρίνα Φλοίσβου και ταξιδεύει προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει ως τις αρχές του Νοεμβρίου.

Σκοπός του ταξιδιού είναι το «Θωρηκτό της νίκης» να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο, το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής Ιστορίας χωρίς ποτέ να γνωρίσει την ήττα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ηγεσία του ΓΕΝ, «στο πλαίσιο του κατάπλου και της παραμονής του θωρηκτού Αβέρωφ στη Θεσσαλονίκη, πέραν των εκδηλώσεων «Βότσεια 2017» και της καθιερωμένης συμμετοχής τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού στην παρέλαση της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, προγραμματίζεται η διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων, οι οποίες μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνουν επίσκεψη Σχολείων και ξενάγηση στο πλοίο, συμμετοχή της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού σε συναυλίες στον προβλήτα ελλιμενισμού και στο Βασιλικό Θέατρο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες με συμμετοχή τοπικών συλλόγων, έκθεση αφιερωμένη στο Ναύαρχο Βότση, ημερίδα με θέμα "Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος", και επίδειξη από Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών σε θαλάσσιο χώρο του λιμένα Θεσσαλονίκης».

Σημειώνεται ότι το Αβέρωφ ταξιδεύει στο Αιγαίο για πρώτη φορά μετά το 1945, όταν ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία. Η μόνη του μετακίνηση έκτοτε ήταν από τον Πόρο στη Μαρίνα Ζέας και στη συνέχεια στη σημερινή μόνιμη θέση του στη Μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό το 1986.



Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v