Μια μαμά γράφει στην κόρη της τι δεν πρέπει να κάνει

Μια μητέρα γράφει στην πεντάχρονη κόρη της οδηγίες ζωής που αξίζει να ξέρουν όλες οι γυναίκες – και δικαίως, γίνεται viral.
Μια μαμά γράφει στην κόρη της τι δεν πρέπει να κάνει
Η Toni Hammer είναι μια γυναίκα που έζησε από πρώτο χέρι, από την παιδική της ηλικία ακόμα, τις διακρίσεις και τα στερεότυπα τα οποία ήθελαν τα κορίτσια να έχουν συγκεκριμένες συμπεριφορές και να προσαρμόζονται σε αυτά που η κοινωνία περιμένει από τις γυναίκες. Γι’ αυτό, τώρα που η πεντάχρονη κόρη της ετοιμάζεται να πάει για πρώτη φορά στο σχολείο, της έγραψε ένα «γράμμα» με πολύτιμες συμβουλές, που δημοσίευσε στο Facebook. Η λίστα της με τα πιο… σημαντικά «όχι» που πρέπει να μάθει να λέει ένα κορίτσι έγινε viral. Διαβάστε τη:

Στην κόρη μου.

Μην λες “συγγνώμη που γίνομαι βάρος”. Δεν είσαι βάρος. Είσαι ένα άτομο που σκέφτεται, που νιώθει και που αξίζει τον σεβασμό.

Μην βρίσκεις δικαιολογίες όταν δεν θες να βγεις με ένα αγόρι που δεν σ’ αρέσει. Δεν χρωστάς σε κανένα εξήγηση. Ένα απλό “όχι, ευχαριστώ” αρκεί.

Μην σκέφτεσαι τι τρως μπροστά σε κόσμο. Αν πεινάς, φάε και φάε ό,τι θέλεις. Αν θες πίτσα, μην πάρεις σαλάτα πολύ απλά γιατί είσαι με κόσμο. Παράγγειλε πίτσα.

Μην μακρύνεις τα μαλλιά σου γιατί το θέλει κάποιος άλλος.

Μην φορέσεις ένα φόρεμα που δεν θες.

Μην μείνεις σπίτι επειδή δεν έχεις κανέναν να βγείτε έξω. Βγες μόνη σου έξω. Μάζεψε όσες εμπειρίες μπορείς μόνη σου για τον εαυτό σου.

Μην κρατάς τα δάκρυά σου. Το να κλαις σημαίνει ότι νιώθεις κάτι που θες να εκτονωθεί. Δεν είναι αδυναμία. Είναι ανθρώπινο.

Μην χαμογελάς απλά και μόνο επειδή κάποιος άλλος στο είπε.

Μην φοβάσαι να γελάσεις με τα δικά σου αστεία.

Μην λες “ναι” για να είσαι ευγενική. Να λες “όχι”, γιατί είναι η δική σου ζωή.

Μην κρατάς κρυφή τη γνώμη σου. Να μιλάς και να μιλάς δυνατά. Πρέπει να ακούγεσαι.

Μην απολογείσαι γι’ αυτό που είσαι. Να είσαι γενναία και τολμηρή και όμορφη. Να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να απολογείσαι.



Πηγή: Mama365.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v