SPECIALSΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Οι τεμπέληδες είναι... πιο έξυπνοι, υποστηρίζει έρευνα

Έρευνα υποστηρίζει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο τεμπέληδες από τους υπόλοιπους, και ιδού ο λόγος.

Οι τεμπέληδες είναι... πιο έξυπνοι, υποστηρίζει έρευνα

Μπορεί οι γονείς, οι δάσκαλοι ή το αφεντικό σας να μην χαίρονται ιδιαίτερα αν δείχνετε δείγματα τεμπελιάς, αλλά η επιστήμη είναι εδώ για να πάρει το μέρος σας. Συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύθηκε αυτό το μήνα στην επιστημονική εφημερίδα Journal of Health Psychology, αναφέρει ότι οι άνθρωποι που δεν αρέσκονται να ξοδεύουν πολύ χρόνο σκεπτόμενοι, είναι περισσότερο σωματικά ενεργοί παρά πνευματικά – και το αντίστροφο.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι αυτοί που παίρνουν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν – κάτι που μπορεί από τον περίγυρο να εκλαμβάνεται ως τεμπελιά ή χάσιμο χρόνου, έχουν την τάση να επιλέγουν δραστηριότητες οι οποίες διεγείρουν το μυαλό τους.

Στο πείραμα συμμετείχαν 60 άτομα που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Αυτούς που παίρνουν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν και διψούν για γνώση και αυτούς με χαμηλότερη ανάγκη πνευματικής διεργασίας και απόκτησης γνώσεων στην καθημερινότητά τους. Μελετώντας την συμπεριφορά τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί με την μεγαλύτερη ανάγκη για πνευματική διεργασία, τείνουν να καταπιάνονται με δραστηριότητες που διεγείρουν τον εγκέφαλο, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, οι οποίοι επιλέγουν σε μικρότερο βαθμό πνευματικές δραστηριότητες.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι ερευνητές σημειώνουν: Η μελέτη δε λέει ότι οι άνθρωποι που τους αρέσει να χρησιμοποιούν περισσότερο το μυαλό τους είναι απαραίτητα και πιο έξυπνοι, αλλά ότι συχνά εμφανίζονται λιγότερο ενεργοί σωματικά γιατί το κίνητρό τους είναι η απόκτηση γνώσεων.

Πηγή: Independent 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2