Η πιο συγκινητική επέτειος γάμου που είδατε ποτέ

Εκείνη είναι Εβραία επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Εκείνος είναι ο Σκωτσέζος στρατιώτης που την έβγαλε από το Άουσβιτς. Φέτος γιόρτασαν την 70η επέτειό τους.
Η πιο συγκινητική επέτειος γάμου που είδατε ποτέ
Όταν ο 23χρονος John Mackay έβγαζε την 20χρονη Edith Steiner από το Άουσβιτς το 1944, κανείς από τους δυο τους δεν φανταζόταν ότι θα περνούσαν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί.

Ο John, που είχε νωρίτερα καταφέρει να δραπετεύσει από ένα στρατόπεδο αιχμάλωτων πολέμου στη Λιβύη προσποιούμενος τον Ιταλό στρατιώτη, ήταν μέλος της σκωτσέζικης ομάδας κομάντο που απελευθέρωσαν την Edith, μαζί με πολλούς ακόμα συγκρατούμενούς της, από τη φρίκη του Άουσβιτς, ενόσω ο ίδιος ο Άγγελος του Θανάτου, ο Γιόζεφ Μένγκελε –διαβόητος αξιωματούχος των SS, γνωστός για τα σαδιστικά ιατρικά πειράματα που έκανε σε ανθρώπους– βρισκόταν ακόμα εκεί.



Η Edith, Εβραία από το Székesfehérvár της Ουγγαρίας, είχε ήδη χάσει 39 μέλη της οικογένειάς της στο Ολοκαύτωμα. Μόνο η ίδια και η μητέρα της κατάφεραν να βγουν ζωντανές από το Άουσβιτς.



Σε έναν χορό για να εορταστεί η απελευθέρωση, ο John έστειλε έναν φίλο του να ρωτήσει την Edith αν ήθελε να χορέψει μαζί του –αλλά εκείνη απάντησε πως θα δεχόταν μόνο αν την πρόσκληση της απηύθυνε ο ίδιος ο John. Έτσι ξεκίνησε ένα love story που κράτησε περισσότερα από 70 χρόνια. Οι δυο τους παντρεύτηκαν στις 17 Ιουλίου του 1946, εγκαταστάθηκαν στη Σκωτία και απέκτησαν δύο παιδιά.



Πηγή: Bored Panda

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v