Ρεκόρ Γκίνες για την πατάτα Νάξου!

Το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για την μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν οι παραγωγοί της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου.
Ρεκόρ Γκίνες για την πατάτα Νάξου!
Στις 15 Ιουλίου στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας, το οποίο διοργανώνεται στο στην Αγία Άννα (θέση Κάπαρες) της Νάξου, οι ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειές τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού, θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά, από τις φημισμένες πατάτες του νησιού.

Όπως αναφέρει το Naxostimes.gr, για να καταρριφθεί το ρεκόρ Γκίνες, που αποτελεί φιλοδοξία των παραγωγών, θα χρειαστούν 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο του νησιού, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για... καθάρισμα.

Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ διατηρεί εταιρία από το Idaho των ΗΠΑ, που τηγάνισε πατάτες ακαθάριστου βάρους 569,71 κιλών, χρησιμοποιώντας λάδι 500,07 λίτρα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου Δημήτρης Καπούνης δήλωσε ότι “η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά-τυροκομικά προϊόντα έχουν αναδείξει τη Νάξο στην μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανιτές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το Ρεκόρ”.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Πατάτας θα παρουσιαστούν και δύο νέα νησιώτικα τραγούδια για… την πατάτα και την γραβιέρα του νησιού.

Πηγή 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v