Εκτόξευση σήμερα για τον πρώτο ελληνο-κυπριακό δορυφόρο

Εκτοξεύεται απόψε ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, έχοντας πάνω του τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου.
Εκτόξευση σήμερα για τον πρώτο ελληνο-κυπριακό δορυφόρο
Ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, ο HELLAS SAT 3, αναμένεται να εκτοξευτεί απόψε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα. 

Ο δορυφόρος αποτελεί ελληνοκυπριακό δημιούργημα και θα φέρει πάνω του τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου. Η εκτόξευση θα γίνει από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας, ενώ η εκτόξευση θα μεταδοθεί σε απευθείας σύνδεση από την ΕΡΤ.

Στο διαστημικό κέντρο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος  χθες βράδυ, παρακολούθησε την διαδικασία «roll out» του πυραύλου ARIANE 5 ECA, ο οποίος μετέφερε τον δορυφόρο από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Thales Alenia Space, στο ανατολικό άκρο της Γαλλικής Ριβιέρας στη Νίκαια.

«Η Ελλάδα επανατοποθετείται στον παγκόσμιο χάρτη των διαστημικών εφαρμογών» τόνισε  ο Υπουργός στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ εξήρε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου και τη συμβολή του διευθύνοντος συμβούλου της HELLAS SAT Χριστόδουλου Πρωτοπαπά.

Η εκτόξευση του HELLAS SAT 3 θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του launch.hellas-sat.net/. http://launch.hellas-sat.net/
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v