Στίβεν Χόκινγκ προς ισχυρούς: «Φτιάξτε βάσεις στη Σελήνη και στον Άρη»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Στίβεν Χόκινγκ, καλώντας τους ισχυρούς του πλανήτη να επισπεύσουν τη δημιουργία διαστημικών βάσεων στη Σελήνη και τον Άρη.
Στίβεν Χόκινγκ προς ισχυρούς: «Φτιάξτε βάσεις στη Σελήνη και στον Άρη»
«Ξεμένουμε από χώρο και τα μόνα μέρη να πάμε, είναι οι άλλοι κόσμοι», ανέφερε ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ στο νορβηγικό φεστιβάλ επιστήμης και τέχνης Starmus, στο Τροντχάιμ.

Ο Βρετανός επιστήμονας είπε πως «πρέπει να υπάρξει διέξοδος σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά στη Γη» και τόνισε πως μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχουν φτάσει στη Σελήνη αστροναύτες για να χτίσουν εκεί μία βάση μέσα στα επόμενα 30 χρόνια. Για τον Άρη, ανέφερε πως οι αστροναύτες πρέπει να πατήσουν το πόδι τους εκεί μέχρι το 2025 και αργότερα να χτιστεί και εκεί διαστημική βάση.

Σύμφωνα με τον Χόκινγκ, η Γη απειλείται από την κλιματική αλλαγή, την εξάντληση των φυσικών πόρων και την κατάρρευση της βιοποικιλότητας, γι' αυτό τα διαστημικά ταξίδια είναι ζωτικά, προκειμένου να διασφαλισθεί το μέλλον της ανθρωπότητας.

Προειδοποίησε, τέλος, ότι σε βάθος χρόνου δεν υπάρχει μέλλον για τους ανθρώπους του πλανήτη μας, ο οποίος κάποια στιγμή αναμένεται να χτυπηθεί από αστεροειδή.

«Η αποίκιση άλλων πλανητών δεν είναι πια επιστημονική φαντασία, αλλά μπορεί να γίνει επιστημονικό γεγονός. Αν η ανθρωπότητα πρόκειται να συνεχίσει για άλλο ένα εκατομμύριο χρόνια, το μέλλον μας βρίσκεται στο να πάμε με τόλμη εκεί που κανείς άλλος δεν έχει πάει πριν», κατάληξε χωρίς να… αμελήσει να κατακρίνει τον πρόεδρο Τραμπ για την αρνητική στάση του απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v