Εκστρατεία για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στην Ελλάδα

O Δήμος της Μήλου κινεί διαδικασίες για να επιστρέψει μέχρι το 2020 το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί.
Εκστρατεία για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στην Ελλάδα
«Είναι νομίζω η αρχή για να καταφέρουμε αυτό που χρωστάω και χρωστάμε και στους προγόνους αλλά και στα παιδιά μας», σχολίασε στο euronews ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης δίνοντας το στίγμα της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή της Αφροδίτης της Μήλου στο νησί.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Μήλου, οι επισκέπτες βλέπουν ένα αντίγραφο του αγάλματος της Αφροδίτης και φιλοδοξία των τοπικών φορέων είναι μέχρι το 2020, το αυθεντικό άγαλμα να επιστρέψει στον τόπο του.

«Θεωρούμε ότι η Αφροδίτη είναι ξενιτεμένη και ήρθε η ώρα να γυρίσει. Ζητάμε από όλο τον κόσμο, στην Ελλάδα, Έλληνες του εξωτερικού σε κάθε γωνιά της Γης, να δώσουν το δικό τους μήνυμα για την αναγκαιότητα της επιστροφής του αγάλματος της Αφροδίτης πίσω στο νησί της», συμπληρώνει η αντιδήμαρχος του νησιού Ζαμπέτα Τούρλου.

Ο Δήμαρχος Μήλου έχει ήδη συγκροτήσει Επιτροπή Διεκδίκησης, η οποία μεταξύ άλλων θα φροντίσει να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές, ώστε το ζήτημα να τεθεί προς συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v