Αυτή η φωτογράφιση διαλύει τα στερεότυπα των φύλων

Δείτε το ανδρόγυνο μοντέλο που έχει βαλθεί να καταρρίψει τα στερεότυπα περί ανδρικής και γυναικείας εμφάνισης.
Αυτή η φωτογράφιση διαλύει τα στερεότυπα των φύλων
Rain Dove είναι το όνομά του και το φύλο αυτού… άγνωστο. Πρόκειται για ένα μοντέλο που ποζάρει και περπατά σε πασαρέλες με γυναικεία και ανδρικά λουκ για να καταρρίψει τα στερεότυπα που σχετίζονται με τα δύο φύλα.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για γυναίκα, η οποία παρουσιάζεται ως ανδρόγυνο μοντέλο. Όπως έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της, παλιότερα δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η εικόνα της είναι ανδρόγυνη – περισσότερο ένιωθε «άσχημη γυναίκα».

Πλέον, όταν οι γύρω της την μπερδεύουν με άνδρα, δεν τους διορθώνει. «Στο παρελθόν δούλευα σαν πυροσβέστρια και όλοι πίστευαν ότι είμαι άντρας. Τους άφηνα να το πιστέψουν γιατί χρειαζόμουν οπωσδήποτε τη δουλειά». Κάπως έτσι ξεκίνησε να «εκμεταλλεύεται» την ευέλικτη εμφάνισή της. Σήμερα, βρήκε πεδίο εφαρμογής της στον χώρο της μόδας και των φλας. Δουλεύει ως μοντέλο για ανδρικά και γυναικεία ρούχα και δρα ως ακτιβίστρια για έναν απλό σκοπό: Να μπορεί να είναι κανείς ο εαυτός του. «Τα φύλα δεν υπάρχουν, είναι μια κοινωνική κατασκευή στην οποία δεν είναι απαραίτητο να “χωράς”», λέει.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της, που αποδεικνύουν ότι η εικόνα που έχουμε για τα φύλα μπορεί να είναι άκρως ρευστή:





























Πηγή: Boredpanda 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v