Πάμε κρουαζιέρα γύρω από τη σελήνη;

Ιδιωτική εταιρία ετοιμάζει αποστολή… διαστημικού τουρισμού για δύο. Μάθετε για το - πρώτο μετά από 45 χρόνια - ταξίδι στο φεγγάρι.
Πάμε κρουαζιέρα γύρω από τη σελήνη;
Το πρώτο ταξίδι απλών πολιτών, δηλαδή μη εκπαιδευμένων αστροναυτών, αλλά… κάποιων από εμάς, ετοιμάζει η ιδιωτική εταιρία Space X.

Όπως ανακοίνωσε ο ιδρυτής της, Elon Musk, η εταιρία σχεδιάζει αποστολή στο φεγγάρι για το 2018, στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν δύο… γήινοι ταξιδιώτες. Η τιμή του εισιτηρίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, αν και εικάζεται ότι θα πρέπει να υπολογίζεται σε εκατομμύρια.

Η αποστολή αυτή θα αποτελεί την πρώτη φορά που άνθρωποι επισκέπτονται τη Σελήνη μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Ο Musk διευκρίνισε ότι η αποστολή διαστημικού τουρισμού προέκυψε μετά από αίτημα δύο ιδιωτών, που ζήτησαν να ταξιδέψουν ως τη Σελήνη με το διαστημικό σκάφος Dragon 2, το οποίο θα προσεγγίσει την επιφάνεια της Σελήνης χωρίς να την αγγίξει και θα επιστρέψει στη Γη, σε ένα ταξίδι διάρκειας μίας εβδομάδας.

Οι επιβάτες θα περάσουν από εκπαίδευση, ενώ το διαστημόπλοιο θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο. Αυτή η αποστολή μπορεί να σημάνει την αρχή ενός νέου διαστημικού «ανταγωνισμού», αυτή τη φορά μεταξύ NASA και ιδιωτικών εταιριών. Άλλωστε η ίδια η NASA έχει αναθέσει στην Space X την κατασκευή διαστημόπλοιων για τη μεταφορά αστροναυτών της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ωστόσο, υπάρχουν και «φωνές» αντίδρασης σε αυτή την ανακοίνωση της Space X, καθώς πρόκειται για πολύ μακρινό ταξίδι, σε «βάθη» του διαστήματος που η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει ξαναταξιδέψει – οι τελευταίες προσσεληνώσεις άλλωστε έγιναν το μακρινό 1972.

Οι δύο ιδιώτες που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν ως το φεγγάρι παραμένουν… χωρίς όνομα, αφού επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Δείτε τις δηλώσεις του ιδρυτή της Space X εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v