Οκτώ… διαστημικές εφαρμογές και sites

Σας ιντριγκάρει το μυστήριο του Σύμπαντος; Θέλετε να χαζέψετε πλανήτες, άστρα και γαλαξίες; Έχουμε οκτώ κορυφαίες εφαρμογές και ιστοσελίδες για να το κάνετε.
Οκτώ… διαστημικές εφαρμογές και sites
Ποιος μπορεί να παραμείνει ασυγκίνητος στην απεραντοσύνη και στο απόκοσμο μυστήριο που εκπέμπει το Σύμπαν; Ποιος δεν θα εντυπωσιαζόταν από φωτογραφίες και βίντεο του θρυλικού Hubble;

Προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για ένα εντυπωσιακό ταξίδι στο Διάστημα, μέσα από οκτώ εφαρμογές και ιστοσελίδες που μας ταξιδεύουν στις πιο απόκοσμες γωνιές του.

SkySafari
Υπερπλήρης εφαρμογή η οποία εμφανίζει αστερισμούς, αστέρια, ήλιους και κομήτες ανάλογα με το πού έχετε στραμμένο το smartphone σας στον ουρανό. Ένας εντυπωσιακός διαστημικός χάρτης εμφανίζεται στην οθόνη σας, με όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το κάθε τι που «βλέπετε» στον ουρανό, ακόμα και αν απέχει αρκετά έτη φωτός. Τιμή: 2,99€.


Exoplanet 
Άψογα σχεδιασμένος διαδραστικός κατάλογος με όλους τους εξωπλανήτες του πλανητικού μας συστήματος (αλλά και έξω από αυτό), ο οποίος ενημερώνεται διαρκώς κάθε φορά που οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν κάτι καινούργιο. Διαθέτει ένα άψογα σχεδιασμένο μοντέλο του Milky Way (ο γαλαξίας μας), το οποίο είναι ανοικτό προς εξερεύνηση. Η εφαρμογή είναι δωρεάν.


NASA App
Καλά το καταλάβατε, πρόκειται για την εφαρμογή της NASA για smartphones. Περιλαμβάνει όλα τα τελευταία νέα από την εξερεύνηση του διαστήματος, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών σε HD, videos, τηλεοπτικών εκπομπών, πληροφοριών για τις αποστολές, ακόμα και tweets. Η εφαρμογή είναι δωρεάν. 


Solar Walk
Πανέμορφες 3D απεικονίσεις του ηλιακού μας συστήματος, θέσεις πλανητών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ανάλυση της κίνησής τους, πληροφορίες για τη σύστασή τους, θέσεις δορυφόρων και μικρού μήκους ταινίες είναι μερικά μόνο από τα «καλούδια» αυτής της πολυβραβευμένης εφαρμογής. Τιμή: 2,99€


ISS HD Earth Viewing Experiment
Ένα πανέμορφο «πείραμα» το οποίο καταγράφει σε ζωντανή σύνδεση την εικόνα του μπλε πλανήτη μας από τον δορυφόρο του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού. Παράλληλα σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε και την τροχιά του δορυφόρου με τη βοήθεια ενός ειδικού χάρτη. 

Space.com
Ένα domain. Ένα θρυλικό site. Τα πάντα για το διάστημα. Το space.com είναι ο απόλυτος online εκπαιδευτικός οδηγός διαστημικής θεματολογίας με εκπομπές, εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο, tutorials χρήσης τηλεσκοπίων, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για αρχάριους του χώρου, blogs και ένα σωρό ακόμα κατηγορίες που όρεξη να’χετε να τις χαζεύετε. 


Hubble
Το πιο διάσημο τηλεσκόπιο του κόσμου δε θα μπορούσε να μην έχει την… προσωπική του ιστοσελίδα, η οποία με τη σειρά της δε θα μπορούσε να είναι σε καμία περίπτωση αδιάφορη. Τι βρίσκουμε εδώ; Πιθανότατα την πιο… επική συλλογή εικόνων του διαστήματος, ειδήσεις, βασικές πληροφορίες για την αστρονομία, μουσεία και εκπαιδευτικά κέντρα ανά τον κόσμο και φυσικά άφθονα βίντεο. 

World Wide Telescope
Πρότζεκτ της Microsoft το οποίο σας παρέχει δωρεάν πρόσβαση σε 12 Terabyte δεδομένων για το διάστημα και τα οποία προέρχονται από τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble, Spitzer και Chandra, από το πρόγραμμα χαρτογράφησης του ουρανού Sloan Digital Sky Survey και από άλλες πηγές. Γαλαξίες, άστρα και πλανήτες είναι… ανοικτά προς εξερεύνηση ή προς διαστημική ξενάγηση αν τα θέλετε «στο πιάτο».


Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v