Πού να δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα

Πέντε τοποθεσίες ιδανικές για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, και τα αντίστοιχα μαγαζιά για να το κάνετε με ακόμη μεγαλύτερη άνεση.
Πού να δείτε το ηλιοβασίλεμα στην Αθήνα
Σε ποια σημεία της παραλιακής θα απολαύσετε τον ήλιο να βουτά μεγαλοπρεπώς στο Σαρωνικό; Ποιοι λόφοι ενδείκνυνται για χάζι στη δύση και ποια «μυστικά» κρύβονται στα «ψηλά» της Αθήνας, μετατρέποντας ένα ηλιοβασίλεμα σε ρομαντική μυσταγωγία; Δείτε πέντε αθηναϊκά μέρη που… θυμίζουν κάτι από Οία.

Στο Σούνιο

Extra tip: Φυσικά, μπορείτε να δείτε τον ήλιο να χάνεται πίσω από το Ναό του Ποσειδώνα, αλλά εξαιρετική είναι και η θέα από την παραλία του ΚΑΠΕ – μήπως προλαβαίνετε και ένα τελευταίο βραδινό μπανάκι;

Στην Γλυφάδα

Extra tip: Θαλασσινό ηλιοβασίλεμα στα καλύτερά του, και άραγμα στο πιο άνετό του, θα απολαύσετε στον Αστέρα της Γλυφάδας. Στη φωτογραφία, βλέπετε τι θα αντικρίσετε από το Balux Café του συγκροτήματος του Αστέρα, απολαμβάνοντας καφεδάκι ή κοκτέιλ. 

Στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, στην Πετρούπολη

Extra tip: Ανηφορίστε ως το Apolis, το café με την εξαιρετική θέα σε όλη την Αττική και η θέα του ήλιου να χαϊδεύει την απεραντοσύνη της Αθήνας δεν θα σας απογοητεύσει. 

Στον Λυκαβηττό

Extra tip: Μπορείτε φυσικά να αράξετε στις γνωστές καβάτζες-παρατηρητήρια του λόφου, αλλά για έξτρα ρομαντζάδα, συνδυάστε τη βόλτα με ένα ρομαντικό δείπνο στους Ορίζοντες, οι οποίοι διαθέτουν και γκουρμέ concept menu στα 28€ το άτομο. 

Στον Άρειο Πάγο

Βλέπει κανείς ταυτόχρονα τον λόφο της Ακρόπολης, το Μοναστηράκι στα πόδια του, τον λόφο του Φιλοπάππου δίπλα του, και φυσικά, τις μωβ αποχρώσεις με τις οποίες βάφει ο ήλιος την Αττική, καθώς δύει πίσω από το Αιγάλεω. Extra tip: Συνδυάστε με βόλτα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου ή την Πνύκα και του Φιλοπάππου, από όπου θα δείτε το ηλιοβασίλεμα από μία εξίσου όμορφη οπτική γωνία – μαζί με μπύρες από το περίπτερο του πεζόδρμου και τις μουσικές των πλανόδιων.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v