Ψαρικά με θέα θάλασσα μέχρι 15€

Από τη Βάρκιζα μέχρι την Κερατέα, απολαμβάνουμε φρέσκους ψαρομεζέδες χωρίς να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Ψαρικά με θέα θάλασσα μέχρι 15€
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η θέα θάλασσα κοστίζει. Και κοστίζει αρκετά. Όταν μάλιστα συνδυάζεται με ψαρομεζέ τότε το… κασέ ανεβαίνει. Μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε θέα θάλασσα και ωραιότατους ψαρομεζέδες (ή και κρεατομεζέδες) χωρίς να μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι;

Μπορούμε.

Ιδού έξι ταβερνάκια με θέα γαλάζιο, που δεν… πνίγουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό μας.

Ψαράκια και Θαλασσινά
Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Τραπεζάκια μέσα και έξω που βλέπουν θάλασσα, ατμόσφαιρα που συνδυάζει το μοντερνίζον με το retro και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν το προφίλ της δημοφιλούς αυτής ψαροταβέρνας στη Βάρκιζα. Εδώ θα δοκιμάσετε – όπως θα καταλάβατε από το όνομα – φρέσκο ψάρι στη σχάρα ή στο τηγάνι (αθερίνα, γαύρο, κουτσομούρα, ξιφία κτλ.), αλλά και μεζέδες ημέρας που αναγράφονται στον μαυροπίνακα, όπως γιουβετσάκι με γαρίδες, φιλετάκια πέρκας με κανταΐφι, τραγανά κολοκυθάκια και πικάντικα μύδια με ούζο. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί, χωρίς φρέσκο ψάρι, δεν θα ξεπεράσει τα 15€ ανά άτομο.

Τα Βράχια της Πειραϊκής 
Ακτή Θεμιστοκλέους 300, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4538461

Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα (και πιο τίμια) ψαροταβερνάκια/ουζερί της Πειραϊκής, κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε λίγη υπομονή τις ώρες αιχμής μέχρι να αδειάσει τραπέζι, καθότι δεν πραγματοποιούνται κρατήσεις. Θα ανταμειφθείτε, με ωραιότατο χταποδάκι στα κάρβουνα, μύδια σαγανάκι και όλα τα ψαράκια της κατηγορίας γαύρου/ αθερίνας. Από τα ορεκτικά, μην χάσετε τα τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια. Συνοδεύετε με σχετικά δυσεύρετες ετικέτες ούζου και πληρώνετε περί τα 15-17€ το άτομο.

Το Ακρί
Ακτή Θεμιστοκλέους 298, Πειραϊκή, τηλ.: 210 4180110

Άλλο ένα οικονομικό στέκι στην Πειραϊκή, που απλώνει τραπεζάκια έξω με θέα στα βράχια της Πειραϊκής και τον ήλιο που καθρεφτίζεται στη θάλασσα, και σερβίρει νοστιμότατα θαλασσινά και λαχταριστούς ουζο-μεζέδες σε γενναίες μερίδες. Ξεχωρίζουν το χταποδάκι στα κάρβουνα, ο μαρινάτος γαύρος, οι γαρίδες, τα τηγανιτά καλαμαράκια, και το συμιακό γαριδάκι. Στα hit του καταλόγου, μια εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για δύο άτομα. Οι τιμές ανέρχονται στα 15€ το άτομο.

Ο Γλάρος
Παραλία Σχοινιά, Σχοινιάς, τηλ: 22940 63384

Πολλά είναι τα ταβερνάκια που παρατάσσονται στο τέρμα της παραλίας του Σχινιά και στα οποία μπορείτε να απολαύσετε ουζάκι, ψαράκι και ψαρομεζέδες. Αγαπημένη μας επιλογή που το κρατάει… θαλασσινό από το 1967, το ταβερνάκι του «Γλάρου», που σερβίρει ούζο και τίμιους ψαρομεζέδες σε τραπεζάκια πάνω στην άμμο: μπακαλιάρος, φρέσκο καλαμάρι ψητό, μαρίδα, γόπες και σούπερ χωριάτικη συγκαταλέγονται στις κορυφαίες επιλογές – υπολογίστε περί τα 15€. Οι ίδιοι ιδιοκτήτες έχουν και το μικρό beach bar επάνω στην αμμουδιά που σερβίρει ποτάκι και σνακ (σχεδόν) πάνω στο κύμα.

Το Κιούπι
Αγίου Παντελεήμων 1, Κακή θάλασσα, Κερατέα

Η Κακιά Θάλασσα έχει μια άκρως… καλή και οικονομική ψαροταβέρνα, η οποία εντυπωσιάζει με την γεύση, τη δημιουργικότητα και την παρουσίαση των πιάτων της. Αγαπώντας εξίσου στεριά και θάλασσα, το Κιούπι σερβίρει εξαιρετική γαριδομακαρονάδα για δύο, ωραιότατη σαρδέλα ψητή, ξιφία στα κάρβουνα, εξαιρετικό λεμονάτο χοιρινό, πατατούλες φουρνιστές με λευκή σάλτσα και νοστιμότατα ριζότι, όπως εκείνο με την πανδαισία μανιταριών. Για ένα πλήρες γεύμα με ουζάκι, χωρίς φρέσκο ψάρι, υπολογίστε περί τα 12-15€ κατ’ άτομο.

Κόλλιας
Παραλία Σέσι, Γραμματικό, τηλ: 2294061230

Ιστορικό ψαροταβερνάκι της περιοχής στην άκρη της παραλίας, ο «Κόλλιας» σερβίρει φρέσκο ψάρι στα κάρβουνα ή στο τηγάνι (κουτσομουράκι, τσιπούρα, φαγκρί, λαβράκι, μαριδάκι και σαρδέλα «παίζουν» αυτήν την περίοδο), ωραία αλμύρα (χόρτα) βραστή, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Must και η χορτόπιτα που ψήνεται στα κάρβουνα, σούπερ η ρεγγοσαλάτα και η καβουροσαλάτα, αμφότερες χειροποίητες. Για ένα γεύμα με ουζάκι, δεν πληρώνουμε περισσότερα από 15€/άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v