Ιδού οι ιδανικές διακοπές κάθε ζωδίου!

Ένας μίνι αστρολογικός οδηγός για τις ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές που ταιριάζουν σε κάθε ζώδιο.
Ιδού οι ιδανικές διακοπές κάθε ζωδίου!
Ποια Κυκλάδα είναι «ταμάμ» για τους Καρκίνους και πού θα παρτάρει φέτος ο Λέων; Ποιες είναι οι ιδανικές καλοκαιρινές διακοπές για τους Τοξότες και γιατί ο Αιγόκερως δεν θα χάσει αν… πάρει τα βουνά; Δείτε παρακάτω έναν μίνι… αστρολογικό οδηγό για τα ταξίδια που ταιριάζουν περισσότερο στο κάθε ζώδιο.

Κριός
Φλερτ και πολυκοσμία αναζητά στο καλοκαίρι του ο Κριός, κι αυτό τον κατατάσσει ιδανικό υποψήφιο παραθεριστή για τα πιο party animal νησιά της Ελλάδας. Αν συνυπολογίσουμε το ότι δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι ανέσεις, θα περάσει περίφημα στο camping της Αντιπάρου ή σε ένα ενοικιαζόμενο της Ίου ή της Μυκόνου.

Ταύρος
Πάντα γήινος και ήσυχος, ο Ταύρος προτιμά το καλό φαΐ, τη φύση, την ρομαντζάδα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα. Και όλα τα παραπάνω, θα τα βρει σε αφθονία στην Κρήτη, που συνδυάζει τα πάντα. Πολύ καλή επιλογή είναι και οι βουνίσιες, εναλλακτικές διακοπές.

Δίδυμοι
Οι αναζητήσεις ενός Διδύμου δεν περιλαμβάνουν απλώς την καλοπέραση ή την ξεκούραση. Θέλει και να γνωρίζει νέους ανθρώπους, άλλους πολιτισμούς, άλλους ανθρώπους, γι’ αυτό μια καλή ιδέα θα ήταν ταξίδι στο εξωτερικό – κατά προτίμηση σε μεσογειακή χώρα, όπου θα βρει πλήθος αξιοθέατων, παλιές πόλεις, νέους ανθρώπους, αλλά δεν θα χάσει και τον ήλιο τον επιούσιο.

Καρκίνος
Η θάλασσα είναι απαραίτητο συστατικό των διακοπών ενός Καρκίνου. Αλλά στο ίδιο «πακέτο», θέλει και άγρια ομορφιά, συγκλονιστικά τοπία και ρομαντζάδα – κάτι που νησιά σαν την Σαντορίνη, τη Φολέγανδρο ή τη Σκόπελο θα του χαρίσουν και με το παραπάνω.

Λέων
Η κοσμοπολίτικη φύση του Λέοντα δεν του επιτρέπει τίποτε λιγότερο από διακοπές γεμάτες πάρτι, πολυσύχναστες παραλίες με διασημότητες, πολυτελή εστιατόρια και μέρη to see and be seen. Με άλλα λόγια, Μύκονο, Σκιάθο, Άνδρο, Σύρο.

Παρθένος
Θέλει την ησυχία του, αλλά και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Θέλει ερημικές παραλίες για να αράξει με ένα βιβλίο, αλλά θέλει και όμορφους οικισμούς. Θέλει προσεγμένο δωμάτιο σε καθαρό ξενοδοχείο, θέλει και να δοκιμάσει μικρότερα, άγνωστα νησάκια. Ο Παρθένος έχει πολλά πράγματα να τικάρει στην, πάντα υπερφορτωμένη, λίστα κριτηρίων του, και οι προορισμοί που φτάνουν πιο κοντά στα γούστα του είναι μέρη σαν την Πάτμο, την Ανάφη, τα Κουφονήσια ή τη Σύμη.

Ζυγός
Το μόνο πράγμα που βάζει πάνω από την άνεσή του ο Ζυγός είναι το «θεαθήναι». Θέλει τα τσεκ ιν και οι φωτογραφίες του από τις διακοπές να είναι εντυπωσιακές και να έχει να περηφανεύεται στους γνωστούς του, όταν επιστρέψει, πως βρισκόταν στον νέο cool προορισμό. Θα ικανοποιηθεί αρκετά με προορισμούς όπως η συνεχώς ανερχόμενη Φολέγανδρος, η φαντασμαγορική Λευκάδα ή και η Μήλος.

Σκορπιός
Το πιο «χύμα» παιδί του ζωδιακού κύκλου θέλει ελεύθερο κάμπινγκ, θέλει να μένει όλη μέρα με το μαγιό του (ή και χωρίς αυτό) και να βουτά όποτε του καπνίσει. Οι Μικρές Κυκλάδες, η Ανάφη και η Γαύδος τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

Τοξότης
Η περιπέτεια είναι στο αίμα του Τοξότη, και γι’ αυτό δεν θέλει να «κλειστεί» σε ένα μικρό νησάκι. Προτιμά την αδρεναλίνη, τα σπόρ, τις εξορμήσεις σε διαφορετική παραλία ή οικισμό κάθε μέρα, και δεν θα πει όχι ούτε στο camping. Η Πάρος, η Νάξος, η Κάλυμνος, η Χαλκιδική και η Κρήτη είναι πολύ καλές λύσεις για την περίπτωσή του.

Αιγόκερως
Λατρεύει τον συνδυασμό βουνό-θάλασσα και δεν λέει όχι στις πεζοπορίες και τις περιπέτειες, χωρίς όμως να στερηθεί την απαραίτητη ξεκούραση ή τη ρομαντζάδα. Το Πήλιο με τα χωριουδάκια και τις αιγαιοπελαγίτικες παραλίες του, τα χωριουδάκια της Ηπείρου με τις συνδυαστικές εξορμήσεις σε Πάργα ή Σύβοτα και τα δυτικά παράλια της Πελοποννήσου του παρέχουν όλα όσα ζητά.

Υδροχόος
Δεν έχει ιδιαίτερες οργανωτικές αρετές ο Υδροχόος, ούτε κόπτεται για το ποιος θα αποφασίσει τον προορισμό. Το αφήνει λοιπόν στην παρέα ή στο ταίρι του, αλλά αφού το μέρος «κλείσει», οι καλλιτεχνικές αναζητήσεις του τον ωθούν να ψάξει την Ιστορία, τον πολιτισμό, τα μουσεία και τις τοπικές γεύσεις του τόπου. Τα Επτάνησα διαθέτουν άφθονη Ιστορία και ιδιαίτερη κουζίνα, ικανή να τον μαγέψει, αλλά ωραιότατα θα περάσει και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ή έστω για ένα τριήμερο της τελευταίας στιγμής στον Αργοσαρωνικό.

Ιχθύς
Ρομαντισμό, γραφικά τοπία και οικογενειακή ατμόσφαιρα αναζητά το «ψαράκι» που δεν αποχωρίζεται τη θάλασσα το καλοκαίρι. Η Αμοργός, η Ιθάκη, η Αστυπάλαια και η Σιθωνία της Χαλκιδικής είναι ωραιότατες ιδέες για τις διακοπές του.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v