Δωρεάν είσοδος και εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία!

Τα Μουσεία όλης της χώρας «γιορτάζουν» την Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων.
Δωρεάν είσοδος και εκδηλώσεις σε όλα τα μουσεία!
Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τα μουσεία ανοίγουν την Τετάρτη 18 Μαΐου τις «πύλες» τους με ελεύθερη είσοδο στο κοινό και με πλήθος εκδηλώσεων να περιβάλλουν τον εορτασμό.

Τιμώμενο… πρόσωπο – μουσείο για φέτος είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο συμπληρώνει 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και οργανώνει σειρά δράσεων, που λαμβάνουν χώρα από τις 16 έως τις 22 Μαΐου, μέσα και γύρω από το Μουσείο.

Το Μουσείο της Ακρόπολης από την πλευρά του, έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για να τιμήσει την φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, αλλά και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων το Σάββατο 21 Μαΐου 2016. Βασικός πυλώνας των δύο εορταστικών βραδιών είναι η ιστορία των γλυπτών του Παρθενώνα. Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ Παρέμβαση και σε συνεργασία με εννέα καλλιτέχνες (Έλενα Ακύλα, Ανδριάνα Δαούτη, Φίλια Δενδρινού, Φώτης Μαστιχιάδης, Παντελής Παντελόπουλος, Leeo Smutzig, Μάγδα Ταμμάμ, Βούλα Φερεντίνου, Χρύσα Χουλιάρα) διοργανώνουν εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας, ενώ το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος γιορτάζει με προγραμματισμένες ξεναγήσεις και διευρυμένο ωράριο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v