Τρία αρκουδάκια σώθηκαν στην αγκαλιά του Αρκτούρου!

Τρία… αδερφάκια αρκουδάκια από την Αλβανία βρήκαν στέγη και ασφάλεια στο καταφύγιο της καφέ Αρκούδας του Αρκτούρου στο Νυμφαίο.
Τρία αρκουδάκια σώθηκαν στην αγκαλιά του Αρκτούρου!
Για αρκετό καιρό βρίσκονταν κάτω από την – παράνομη – κατοχή ιδιωτών, όμως πλέον είναι πλήρως προστατευμένα και ασφαλή. Ο λόγος για τρία αρκουδάκια, αδέρφια από την Αλβανία ηλικίας δύο ετών, τα οποία κατασχέθηκαν από ιδιώτη και πλέον φιλοξενούνται στο Καταφύγιο της καφέ Αρκούδας του «Αρκτούρου», στο Νυμφαίο Φλώρινας.

Όπως αναφέρει η οργάνωση προστασίας των άγριων ζώων, «η κατοχή και αιχμαλωσία άγριων ζώων, αν και παράνομη, είναι μία συνηθισμένη πρακτική στην Αλβανία λόγω της έλλειψης ενός χώρου αντίστοιχου με το Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας του Αρκτούρου».

Η απόφαση για τη μεταφορά τους πάρθηκε ύστερα από επαφή των αρχών της Αλβανίας με την οργάνωση, οι οποίες ζήτησαν τη φιλοξενία τους μιας και αυτές δεν μπορούν να επανενταχθούν στο φυσικό τους περιβάλλον, αφού μεγάλωσαν χωρίς μητέρα, αιχμάλωτες.

Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», τα αρκουδάκια χαίρουν άκρας υγείας και η ένταξή τους στο Καταφύγιο θα γίνει την Άνοιξη, όταν θα ξυπνήσουν οι υπόλοιπες αρκούδες από τη χειμερία νάρκη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v