Γιατί μας αρέσουν οι Πρωτοχρονιές

Δέκα λόγοι που αγαπάμε την Πρωτοχρονιά και την χρίζουμε την αγαπημένη μας μέρα ολόκληρου του χρόνου.
Γιατί μας αρέσουν οι Πρωτοχρονιές
Λίγες είναι πια οι ημέρες κάθε χρόνου που τις βιώνουμε ως κάτι ξεχωριστό. Μια δόση στα γενέθλια, άλλη μία στις διακοπές ή σε κάποια επέτειο, και ξανά πίσω στη ρουτίνα. Μέσα στις 365 ημέρες του έτους, όμως, υπάρχει και μία την οποία απολαμβάνουμε όλοι στο μέγιστο. Είναι η πρώτη μέρα της χρονιάς, που σηματοδοτεί κάτι όμορφο ακόμη και για τους πιο απαισιόδοξους εξ ημών. Είναι η κορύφωση της πιο γιορτινής περιόδου, η αίσθηση ενός κομβικού σημείου, στο οποίο αξίζει να πατήσουμε pause σε οτιδήποτε έχει να κάνει με άσχημες ή αγχωτικές σκέψεις και να χαμογελάσουμε. Με άλλα λόγια, η Πρωτοχρονιά είναι η αγαπημένη μας ημέρα ολόκληρης της χρονιάς επειδή…

…Σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή
Και αυτό μας γεμίζει, όπως και να ‘χει, με αισιοδοξία.

…Βάζουμε στόχους
Εκείνα τα resolutions που ακόμη κι αν δεν τα τηρήσουμε ποτέ, έχουν πλάκα ακόμη και ως ιεροτελεστία.

…Είναι το καλύτερο πάρτι της χρονιάς
Όλοι φορούν τα καλά τους, ενδυματολογικά και ψυχολογικά μιλώντας.

…Πίνουμε χωρίς ενοχές
Κανείς δεν θα μας παρεξηγήσει που η πρώτη αυγή του έτους θα μας βρει μεθυσμένους – ή απλώς μεθυστικούς, για να το θέσουμε πιο κομψά.

…Κάνουμε πολλές αγκαλιές
Για σκεφτείτε το: Είναι η νύχτα που ανταλλάσσετε τις περισσότερες ευχές, τα περισσότερα φιλιά και τις περισσότερες αγκαλιές του χρόνου – για να μην πούμε όσες αγκαλιές και φιλιά δεν θα ανταλλάξετε αθροιστικά σε ολόκληρη τη διάρκεια του επόμενου χρόνου – με τους δικούς σας ανθρώπους, σε μια όσο το δυνατόν πιο συμπυκνωμένη δόση αγαπησιάρικης διάθεσης.

…Βλέπουμε την ανατολή
Όπου κι αν περάσουμε το βράδυ της Παραμονής, σίγουρα θα μας βρει το πρωί ξύπνιους, να αντικρίζουμε την πρώτη αυγή του νέου χρόνου.

…Τρώμε το πιο απολαυστικό πρωινό
Με τους πιο δικούς μας ανθρώπους, ζαλισμένοι από το πρωτοχρονιάτικο πάρτι, σε κάποιο ξενοδοχείο, ή και σε κάποια καντίνα – όπου κι αν μας βρει, το πρωινό της Πρωτοχρονιάς είναι μια ιεροτελεστία που δεν παραλείπουμε ποτέ.

…Είναι αργία
Ε ναι, ας μην ξεχνάμε το προφανές! Μετά από όλο αυτό το ξενύχτι, δεν χρειάζεται να σηκωθούμε για δουλειά. Δεν χρειάζεται να σηκωθούμε για οτιδήποτε.

…Παίρνουμε δώρα
Για όσους πιστεύουν ακόμη στον Άι Βασίλη, η Πρωτοχρονιά είναι η μέρα τους. Για όσους πιστεύουν στην τύχη του φλουριού της βασιλόπιτας, είναι η ώρα να διαλέξουν κομμάτι. Και για τους υπόλοιπους, είναι απλώς ώρα να φάνε άφοβα όσα κέικ και γλυκά θέλουν, χωρίς τύψεις.

…Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματά μας
Αν μας πείτε ότι την Πρωτοχρονιά δεν έχετε μπει στον πειρασμό να κλείσετε ένα ωραίο ταξίδι για την Άνοιξη ή δεν σκεφτήκατε το καλοκαίρι της χρονιάς που μπήκε, ή δεν κρυφογκουκλάρατε πότε πέφτει η Καθαρή Δευτέρα, η 25η Μαρτίου ή το Πάσχα φέτος για να σχεδιάσετε τριημέρακι, δεν θα σας πιστέψουμε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v