Με τι καιρό θα κάνουμε γιορτές

Πώς θα είναι ο καιρός τις ημέρες των γιορτών και γιατί τα Χριστούγεννα θα θυμίζουν… άνοιξη; Δείτε την πρόγνωση του καιρού για το χριστουγεννιάτικο τριήμερο.
Με τι καιρό θα κάνουμε γιορτές
Ανοιξιάτικο θα είναι το σκηνικό την Παραμονή και Ανήμερα των Χριστουγέννων, ενώ το κρύο θα επανέλθει από την Κυριακή. Συγκεκριμένα, για τις ημέρες των γιορτών, το δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει τα εξής:

Από την Τετάρτη ως την Παρασκευή των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη την Ελλάδα, με ανέμους στο Αιγαίο ως 6 Μποφόρ. Την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα έως τους 15 βαθμούς, στην δυτική Ελλάδα ως τους 18, στην κεντρική Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη επίσης στους 18, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα τους 19 και στην Αττική τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, θα υπάρξει περαιτέρω μικρή άνοδος της θερμοκρασίας (16-19 βαθμούς Κελσίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας). Στην βόρεια Ελλάδα θα υπάρξει μόνο περιορισμένη ορατότητα και ομίχλη τις πρωινές ώρες.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, νεφώσεις θα υπάρξουν μόνο στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα – στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια, όπου υπάρχει περίπτωση να σημειωθεί παγετός κατά τόπους νωρίς το πρωί.

Το Σάββατο υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα ανατολικά και νότια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Την Κυριακή, το κρύο επιστρέφει για λίγο (14-16 βαθμοί Κελσίου), αλλά από Δευτέρα αναμένεται εκ νέου άνοδος της θερμοκρασίας (16-18 βαθμοί).

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v