Έρχονται τα πρώτα χιόνια!

Η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι ο καιρός… παγώνει και από σήμερα έρχονται τα πρώτα χιόνια στην Πάρνηθα. Δείτε πού αλλού θα χτυπήσει ο παγετός.
Έρχονται τα πρώτα χιόνια!
Το δελτίο καιρού μας ειδοποιεί ότι ο χειμώνας έρχεται, με χαμηλές θερμοκρασίες και τα πρώτα χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στην Αττική την Πέμπτη προβλέπονται ασθενείς βροχές, καθώς και οι πρώτες παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, σε υψόμετρο άνω των 800 μέτρων. Η θερμοκρασία θα φτάσει ως τους 12 βαθμούς, ενώ στα βόρεια και στα ανατολικά της Αττικής, περί τους 2-3 βαθμούς χαμηλότερα. Την Παρασκευή θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια της Αττικής. Στην Θεσσαλονίκη το προσεχές διήμερο αναμένεται παγετός τη νύχτα.

Γενικότερα, στο σύνολο της χώρας, την Πέμπτη αναμένονται νεφώσεις με βροχή, χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές ηπειρωτικές περιοχές, καθώς και παγετός στα βόρεια τη νύχτα. Την Παρασκευή, το μοτίβο του καιρού παραμένει ίδιο στα ανατολικά, σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, αλλά αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Στην Θράκη και τη Μακεδονία, ωστόσο, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει ως και στους -4 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του διημέρου αναλυτικά εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v