Καρέ-καρέ η κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους

Δείτε το video με την συντριβή ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά F16 πάνω από τα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, που αναζωπύρωσε την ένταση στην περιοχή.
Καρέ-καρέ η κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους
Τουρκικά F-16 κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, καθώς όπως υποστηρίζουν τα τουρκικά Μέσα, παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Πρόκειται για ενέργεια που κάθε άλλο παρά αποκλιμακώνει την ένταση στην περιοχή της Συρίας και της Μέσης Ανατολής, αφού τουρκική και ρωσική πλευρά διασταυρώνουν τα ξίφη τους και δίνουν την δική τους διαφορετική εκδοχή για το συμβάν: Εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιμένει πως το ρωσικό Su24 ουδέποτε παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά πετούσε πάνω από τη Συρία, στα εδάφη της οποίας και συνετρίβη. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικό CNN, οι δυνάμεις της γειτονικής χώρας είχαν προειδοποιήσει αρκετές φορές το ρωσικό αεροσκάφος, καθώς παραβίασε επανειλημμένα τον εναέριο χώρο στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας.

Στις εικόνες που αποτύπωσε ο φακός, φαίνεται πως οι δύο πιλότοι του ρωσικού αεροσκάφους χρησιμοποίησαν την «εκτόξευση» και τα αλεξίπτωτα για να εκτιναχθούν πριν την συντριβή, αλλά τα ίχνη τους αγνοούνται. Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «πολύ σοβαρό συμβάν», τονίζοντας πως είναι νωρίς ακόμα για σαφή συμπεράσματα.

Δείτε στο παρακάτω video καρέ-καρέ την συντριβή του ρωσικού Su24 από τα τουρκικά F16:




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v