Σοκαριστικές ιστορικές φωτογραφίες χωρίς θάνατο και πόνο

Ένας ακτιβιστής γραφίστας μεταμορφώνει σοκαριστικές ιστορικές φωτογραφίες σε συγκινητικά κόμικ, χωρίς θανάτους και παιδική δυστυχία.
Σοκαριστικές ιστορικές φωτογραφίες χωρίς θάνατο και πόνο

«Φαντάσου», το Κορίτσι της Ναπάλμ να τρέχει ανέμελο στον δρόμο, χαρούμενο. «Φαντάσου», το αποστεωμένο παιδάκι με τον γύπα που τον παρατηρεί σιωπηρά να βγάζουν μαζί μια χαρούμενη φωτογραφία. «Φαντάσου» το τρίχρονο αγοράκι που ξεβράστηκε νεκρό στις ακτές της Μεσογείου πρόσφατα, να φτιάχνει χαρούμενο κάστρα στην άμμο.

Με τίτλο «Φαντάσου» (Imagine) ο γραφίστας Gunduz Aghayev ξαναβλέπει με διαφορετικό πρίσμα σοκαριστικές φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου και τους δίνει την ανέμελη, παιδική χροιά που θα ήθελε (και θα θέλαμε) να είχαν.

Το πρότζεκτ του χαρακτηρίστηκε από κάποιους ελπιδοφόρο, ενώ άλλοι το βρήκαν «ντροπιαστικό» και «επιθετικό». Εσείς τι πιστεύετε;

Δείτε παρακάτω τις «φανταστικές» παραλλαγές των ιστορικών φωτογραφιών.

Το Κορίτσι της Ναπάλμ του 1972, κρατάει μπαλόνι με το Άγαλμα της Ελευθερίας και χαμογελά.



Το αποστεωμένο παιδάκι υπό το άγρυπνο βλέμμα του γύπα από τη βραβευμένη με Πούλιτζερ φωτογραφία, ποζάρει για μια χαρούμενη φωτογραφία με το πτηνό.



Το πιτσιρίκι που κουβαλά στην πλάτη του το νεκρό αδερφάκι του σε κρεματόριο στο Ναγκασάκι μετά την ρίψη της πυρηνικής βόμβας το 1945, παίζει χαρούμενο στην παραλία.



Ο στρατιώτης που προσπαθεί να σώσει δύο παιδάκια από βόμβες στο Βιετνάμ, μετατρέπεται σε σούπερ ήρωα.



Το πιτσιρίκι πρόσφυγας που ξέβρασε η θάλασσα πριν από κάποιες εβδομάδες στη Μεσόγειο, ο τρίχρονος Alan Kurdi, παίζει ανέμελος με την άμμο.



Ο δολοφονημένος δημοσιογράφος από το Αζερμπαϊτζάν Elmar Huseyno, αγκαλιάζει χαρούμενος τον μικρό του γιο στον ουρανό.



Οι δύο 11 «νύφες» που κοιτούν στωικά την κάμερα με τους 40χρονους «συζύγους» τους, παίζουν με σκιάχτρα που βρίσκονται στη θέση των τυράννων της παιδικής αθωότητας.



Ο εβραίος γιατρός Janusz Korczak που επέλεξε να πεθάνει μαζί με τα παιδιά του ορφανοτροφείου του από το να τα εγκαταλείψει κατά το Ολοκαύτωμα, επίσης αλλάζει ατμόσφαιρα και βρίσκεται μαζί τους σε ένα μουσείο.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v