Ο κορυφαίος αγορητής του κόσμου είναι Έλληνας!

Διεθνής διάκριση για τη Νομική Αθηνών, που έλαβε τη δεύτερη θέση σε διαγωνισμό για το Δίκαιο του Διαστήματος, ενώ μέλος της κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου αγορητή.
Ο κορυφαίος αγορητής του κόσμου είναι Έλληνας!
Την δεύτερη θέση στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος κατέκτησε η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ μέλος της έλαβε τον τίτλο του κορυφαίου αγορητή της διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, στον διεθνή διαγωνισμό Manfred Lachs 2015, η ελληνική ομάδα, που εκπροσώπησε την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη, ως πρωταθλήτρια της Γηραιάς Ηπείρου, βρέθηκε μια θέση πριν την κορυφή, πίσω από την ομάδα του Πανεπιστημίου του Mississippi, που κατέκτησε την πρώτη θέση.

Ο τελικός ανάμεσα στις δύο ομάδες έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στην Ιερουσαλήμ ενώπιον δικαστών του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Την επίβλεψη της ελληνικής ομάδας ανέλαβε ο λέκτορας Γιώργος Κυριακόπουλος, ενώ ο Αθανάσιος Πλεξίδας, μέλος της αποστολής, είχε την τιμή να λάβει το βραβείο «Sterns and Tennen» ως «Best Oralist» του διαγωνισμού.

Δείτε παρακάτω το tweet του Space Law Moot Court με την ανακοίνωση των νικητών των βραβείων, που αποτελεί σημαντική διάκριση για την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v