Οπτικό τεστ: Μπορείτε να δείτε το μωρό;

Βλέπετε ένα μωρό ή απλώς μαύρες κηλίδες; Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως το αποτέλεσμα θα κρίνει αν είστε πιο επιρρεπείς στις… παραισθήσεις.
Οπτικό τεστ: Μπορείτε να δείτε το μωρό;

Κοιτάξτε καλά την παρακάτω φωτογραφία.



Τι βλέπετε; Μια εικόνα με λευκές και μαύρες κηλίδες, σωστά; Τώρα δείτε δίπλα-δίπλα τις εξής εικόνες: Ένα μωρό να παίζει με ένα παζλ, και την εικόνα με τις κηλίδες.



Αφού κοιτάξετε για λίγη ώρα τις δύο εικόνες, γυρίστε στην αρχική. Τώρα, μπορείτε να δείτε το μωρό να σχηματίζεται μέσα από τις κηλίδες;

Αν ναι, οι επιστήμονες λένε πως μπορεί να είστε πιο «επιρρεπείς» στις παραισθήσεις και σε πιθανές ψυχώσεις. Αν είδατε το μωρό, όμως, μην βιαστείτε να ανησυχήσετε: Οι ερευνητές υποστηρίζουν πως ίσως αυτό είναι καλό, γιατί υποδεικνύει πως ο εγκέφαλός σας προσπαθεί να ερμηνεύσει τα δεδομένα που του παρέχονται και να δημιουργήσει νοήματα. Στην ουσία, το μυαλό μας προβλέπει τι πρόκειται να βιώσει και γεμίζει τα κενά της πραγματικότητας, λέει η μελέτη των πανεπιστημίων του Κάρντιφ και του Κέμπριτζ.

Σημειώνει, επίσης, πως όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας βιώνουμε κάποιο περιστατικό παραισθήσεων – ακούμε ή βλέπουμε για παράδειγμα κάτι που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα.

Εσείς είδατε ή όχι το παιδί με το παζλ στην πάνω εικόνα;

Πηγή: Metro.co.uk

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v