15 πράγματα που θα κάνουμε ως το επόμενο καλοκαίρι

Θα μάθουμε καινούρια πράγματα, θα γίνουμε χειμερινοί κολυμβητές και θα κάνουμε πολλά πάρτι. Ενδιάμεσα, θα τρώμε και σωστά.
15 πράγματα που θα κάνουμε ως το επόμενο καλοκαίρι
Ας το παραδεχτούμε: Μπορεί η χρονιά να ξεκινά τυπικά και ημερολογιακά την 1η Ιανουαρίου, όμως το σύνδρομο του σχολείου δεν μας αφήνει να συνειδητοποιήσουμε πως τώρα που μιλάμε ο Φεβρουάριος του 2015 δεν ήταν «πέρυσι». Ο Σεπτέμβριος, λοιπόν, είναι μια ωραιότατη αφορμή για να πάρουμε αποφάσεις για τη νέα σαιζόν και, όσοι μελαγχολούμε για το επικείμενο τέλος του καλοκαιριού, να παρηγορηθούμε ότι στην ουσία ο χειμώνας που μεσολαβεί είναι απλώς η προετοιμασία για το επόμενο. Ορίστε, λοιπόν, όλα αυτά που θέλουμε να κάνουμε μέχρι τον επόμενο Ιούνιο.

1. Να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε για μπάνιο, έτσι ώστε να μην σταματήσουμε ούτε τον χειμώνα, για να διαπιστώσουμε τα περιβόητα οφέλη της χειμερινής κολύμβησης.

2. Να ξεκινήσουμε, επιτέλους, να τρώμε σωστά –γιατί καμία δίαιτα της τελευταίας στιγμής, ούτε καν του τελευταίου τριμήνου, δεν θα μας χαρίσει το ίδιο ονειρεμένο σώμα για παραλία όσο η σωστή και ισορροπημένη διατροφή που κάποια στιγμή γίνεται συνήθεια.

3. Να μάθουμε κάτι. Να μιλάμε μια ξένη γλώσσα, να μαγειρεύουμε, να φτιάχνουμε χειροποίητα σαπούνια, να κάνουμε wind-surf, να απομνημονεύουμε αριθμούς τηλεφώνου, να κάνουμε μαγικά κόλπα με τραπουλόχαρτα. Οτιδήποτε.

4. Να βγαίνουμε περισσότερο, και να ξοδεύουμε λιγότερα –ή και καθόλου. Πόσες φορές δώσατε ραντεβού με την παρέα στον Εθνικό Κήπο το τελευταίο τρίμηνο; Καμία, το φανταστήκαμε.

5. Να βοηθήσουμε κάποιον που το έχει ανάγκη. Εδώ έχουμε ένα σωρό τρόπους και οργανώσεις που σας βοηθούν… να βοηθήσετε

6. Να κάνουμε ένα ταξίδι. Δεν έχει σημασία αν θα είναι αεροπορικό, οδικό, ή… με τα πόδια, στο εξωτερικό, στο εσωτερικό, ή στον διπλανό νομό. Σημασία έχει να είναι ταξίδι.

7. Να στήσουμε με την παρέα ένα εντελώς χειροποίητο και εντελώς low budget πρωτοχρονιάτικο πάρτι.

8. Να ρίχνουμε σε έναν κουμπαρά κάθε μέρα 10 λεπτά. Όταν το ημερολόγιο γράψει 1η Ιουνίου, θα έχουμε 27€ για ένα καινούριο μαγιό. Ή για τα τρία πρώτα κοκτέιλ του καλοκαιριού.

9. Να ερωτευτούμε. Όχι απαραίτητα κάποιον ωραίο άγνωστο. Υπάρχουν πολύ τρόποι να (ξανα)ερωτευτείς τον ίδιο άνθρωπο.

10. Να διαβάσουμε πέντε ωραία βιβλία.

11. Να βγούμε με όλους εκείνους τους φίλους και τους παλιούς γνωστούς με τους οποίους οι κουβέντες πάντα καταλήγουν στο «άντε, κανόνισε καφεδάκι να τα πούμε».

12. Να βολτάρουμε σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας στις οποίες δε βολτάρουμε ποτέ.

13. Να δούμε όσο περισσότερες ανατολές ηλίου γίνεται. Κατά προτίμηση, χωρίς να έχουμε προηγουμένως κοιμηθεί. Και από σημεία σαν αυτά

14. Να σχεδιάσουμε ένα πολύ μεγάλο και πολύ μακρινό ταξίδι. Έστω και χωρίς να έχουμε ιδέα πότε θα το πραγματοποιήσουμε.

15. Να βρούμε μερικούς λόγους να είμαστε αισιόδοξοι. Αν δυσκολεύεστε, έχουμε κάνει την αρχή εδώ.

Η.Κ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v