Καλοκαίρι στην Αθήνα: 10 υπέροχες εμπειρίες

Δέκα πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνο το καλοκαίρι στην Αθήνα - και ίσα που προλαβαίνετε να τα απολαύσετε όλα πριν αρχίσουν όλοι να εύχονται «καλό χειμώνα».
Καλοκαίρι στην Αθήνα: 10 υπέροχες εμπειρίες
Είναι η αφόρητη ζέστη, το μπετόν που βράζει, η βαρεμάρα, η νυχτερινή ζωή που «παγώνει» και η μοναξιά. Αλλά καλοκαίρι στην Αθήνα δεν είναι μόνο αυτά. Έχει και τα καλά του. Για την ακρίβεια, τα… πολύ καλά του, όπως οι 10 αστικές καλοκαιρινές εμπειρίες που ακολουθούν και κάνουν τον αθηναϊκό μας Αύγουστο λίγο πιο απολαυστικό.

Θερινό σινεμά
Γιασεμί, γλυκό του κουταλιού, μπύρες και Χίτσκοκ στην υπαίθρια οθόνη. Λίγες εμπειρίες είναι πιο νοσταλγικές, πιο σινεφίλ, πιο ρομαντικές, πιο «παλιά Αθήνα» από το να βλέπεις μια ωραία παλιά ταινία στο πανί κάτω από τις φυλλωσιές.



Βουτιές
Μισή ώρα από το κέντρο, τα τζιν και τα κοστούμια δίνουν τη θέση τους στα μαγιό και τις σαγιονάρες, και η άσφαλτος αντικαθίσταται από αμμουδιές και βαθυγάλαζα νερά. Αλλά ακόμη κι αν δεν θέλετε να φτάσετε ως εκεί, οι πισίνες του αθηναϊκού κέντρου μας δίνουν μια καλή και οικονομική, πλέον, εναλλακτική για βουτιές.

Beach party
Μπορεί τα μπαράκια του κέντρου να κλείνουν το ένα μετά το άλλο για διακοπές, αλλά το κέφι στα beach bars τώρα ανάβει. Δείτε εδώ μερικά από τα καλύτερα.



Βόλτα στα Αναφιώτικα
Λευκά σπιτάκια, ασβεστωμένα δρομάκια, στενά πλακόστρωτα και μπλε παραθυράκια. Δεν βρισκόμαστε στην άκρη των Κυκλάδων αλλά στην άκρη της Ακρόπολης, εκεί στη βάση του βράχου της, όπου φωλιάζει η πιο νησιώτικη αθηναϊκή συνοικία, αφορμή για να νιώσουμε ότι η βόλτα μας έχει κάτι από αιγαιοπελαγίτικες διακοπές.

Τουρίστες στην πόλη
Δεν είναι μόνο τ’ Αναφιώτικα: Οι βόλτες στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στο Θησείο και στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πλάι σε τουρίστες, και με την μυρωδιά του αντηλιακού πάντα στον αέρα, είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της επόμενης άνοιξης για να απολαύσουμε και πάλι στην πόλη.



Τραπεζάκια έξω
Καλοκαίρι σημαίνει ούζο και μεζέδες στο πεζεδρόμιο, τραπεζάκια σε κατάφυτους πεζοδρόμους και τσιμπούσια με την παρέα έξω από τους τέσσερις τοίχους, στους οποίους δυστυχώς θα πρέπει να ξανακλειστούμε με τις πρώτες βροχές του φθινοπώρου.

Καφές στον κήπο
Είτε είναι σε παραδοσιακό καφενείο στην Πλάκα είτε σε μοντέρνο café στο Χαλάνδρι, δεν υπάρχει πιο κατάλληλο σκηνικό για να απολαύσεις έναν ελληνικό ή έναν παγωμένο freddo από τους λουλουδόστρωτους κήπους της πόλης, κάτω από τις σκιές των δέντρων.

Ποτά σε αυλές και ταράτσες
Μια παλιά κινέζικη – ή έστω, μια νέα αθηναϊκή – παροιμία λέει πως το τσάι είναι για χουχουλιαστούς καναπέδες και ζεστά σαλόνια, και τα κοκτέιλ για δροσερές ταράτσες και αυλές. Και αμφιβάλλουμε αν, με τον υδράργυρο να δείχνει θερμοκρασίες ελληνικού καλοκαιριού, ονειρεύεται κανείς τσάι… α λα εγγλέζικα.



Ηλιοβασίλεμα και ανατολή στη θάλασσα
Δοκιμάστε να μείνετε σε μια αττική παραλία κάποιο βράδυ του χειμώνα, για να δείτε το ηλιοβασίλεμα ή να μείνετε ως την αυγή με το άλλο σας μισό. Σωστά, δεν θα αντέχατε ούτε ώρα. Με άλλα λόγια, ρομαντικοί όλου του λεκανοπεδίου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Βόλτα στους άδειους δρόμους
Στα μέσα του Αυγούστου, έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να δούμε ακόμη και τις μεγαλύτερες λεωφόρους όπως σπάνια τις αντικρίζουμε. Την Κηφισίας χωρίς μποτιλιάρισμα, την Βασιλίσσης Σοφίας με τριζόνια αντί για μηχανάκια και την Αλεξάνδρας με τζιτζίκια το βράδυ αντί για κορναρίσματα. Απόλαυση για λίγους – για τους λίγους δηλαδή που έχουμε μείνει αυτό το διάστημα στην πόλη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v