Αμάλ Κλούνεϊ: «Δίκαιος ο επαναπατρισμός των Γλυπτών»

Δίκαιη χαρακτήρισε την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα η Αμάλ Κλούνεϊ με δηλώσεις της στην Guardian. Τι αναφέρει το επικριτικό δημοσίευμα της Daily Mail.
Αμάλ Κλούνεϊ:  «Δίκαιος ο επαναπατρισμός των Γλυπτών»
H επίσκεψη της συζύγου του Τζωρτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, στην χώρα με στόχο να βοηθήσει στον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των διεθνών Μέσων.

«Κατά την άποψη μου ο επαναπατρισμός των γλυπτών του Παρθενώνα είναι δίκαιος», τόνισε στην συνέντευξή της στον Guardian η 36χρονη δικηγόρος ενώ πρόσθεσε:

«Ελπίζω πως μπορεί να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση στο θέμα, δεδομένης της μακρόχρονης φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας. Αλλά πιστεύω ότι είναι συνετό για την ελληνική κυβέρνηση να αναζητήσει νομική συμβουλή – συμπεριλαμβανομένων και των συνεχιζόμενων προσπαθειών συμμετοχής σε αυτό και της UNESCO- και φυσικά να καθορίσει τα επόμενα βήματά της, υπό το πρίσμα του νομικού αυτού πλαισίου».

Από την πλευρά του, ο Τζέφρι Ρόμπερτσον, ο επικεφαλής της ομάδας των νομικών που έφτασε στην Αθήνα ανέφερε ότι «η επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι ένα μεγάλο έργο, όχι για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο, να τα δούμε καθαρά εκεί που τα χάραξε ο Φειδίας». 

Επικριτική ήταν η αντίδραση της εφημερίδας Daily Mail στις δηλώσεις των δύο νομικών. Σε δημοσίευμά της αναφέρει: «Καλύτερα οι Κλούνεϊ να περιοριστούν στις φωτογραφήσεις τους στο Hello και να σταματήσουν να χτυπούν τη Βρετανία με τα (Ελγίνεια) μάρμαρα».

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v