Ο προαστιακός πάει Λαύριο και Ραφήνα

Τα δύο λιμάνια της Αττικής θα συνδεθούν σε βάθος χρόνου με το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με σχέδιο που μελετά το Υπουργείο Μεταφορών.
Ο προαστιακός πάει Λαύριο και Ραφήνα
Προς το Λαύριο και τη Ραφήνα θα επεκταθεί ο Προαστιακός, στοχεύοντας να αυξήσει σημαντικά την εμπορικότητα των δύο λιμανιών που σήμερα υπο-εξυπηρετούνται συγκοινωνιακά.

Το σχέδιο «ξαναέπεσε» στο τραπέζι των υπό σχεδίαση έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως γράφει σήμερα το Euro2day.gr. Πρόκειται για ένα παλιότερο σχέδιο, το οποίο έχει ενταχθεί και στο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αττικής, και προβλέπει ότι σιδηροδρομική σύνδεση θα αποκτήσουν τόσο το λιμάνι του Λαυρίου, όσο και αυτό της Ραφήνας.

Μετά την υπόθεση της επέκτασης του προαστιακού στο Λαύριο, η οποία φαίνεται να έχει δρομολογηθεί, αφού από την πλευρά του υπουργείου έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει, στο προσκήνιο τώρα έρχεται η σύνδεση του λιμανιού της Ραφήνας με μέσο σταθερής τροχιάς.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο υπουργείο ΥΠΟΜΕΔΙ, παρουσία του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και των διοικήσεων ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, αποφασίστηκε να προχωρήσει η μελετητική ωρίμανση του έργου, ώστε αυτό να είναι έτοιμο προκειμένου να ενταχθεί στην μεθεπόμενη προγραμματική περίοδο. Ρεαλιστικός στόχος που έχει τεθεί είναι το έργο να έχει ολοκληρωθεί το 2030.

Κάντε κλικ εδώ και διαβάστε την συνέχεια στο Euro2day.gr.
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v