Ανεμοστρόβιλοι «τάραξαν» το Άγιο Όρος

Διπλός ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» το Άγιο Όρος – δείτε τις φωτογραφίες που τράβηξε ένας από τους μοναχούς.
Ανεμοστρόβιλοι «τάραξαν» το Άγιο Όρος
Εικόνες Αποκάλυψης έζησαν οι μοναχοί της Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιο Όρος την περασμένη Κυριακή, όταν δύο σιφώνες θαλάσσης, δηλαδή διπλοί ανεμοστρόβιλοι, έπληξαν την περιοχή, ωθώντας τους μοναχούς να σπεύσουν στην εκκλησία να προσευχηθούν.

Ένας από αυτούς, ο μοναχός Θεολόγος, πρόλαβε να απαθανατίσει το καιρικό φαινόμενο, το οποίο μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που δημοσίευσε σήμερα το «Έθνος». «Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να έρθει προς το μοναστήρι και κάτι τέτοιο δεν ξέραμε τι συνέπειες μπορεί να έχει», δήλωσαν αγιορείτες μοναχοί στην εφημερίδα.



Πρώτα χτύπησε ένας δυνατός στροβιλισμός, και στη συνέχεια ακολούθησε δεύτερος δυτικότερα, σηκώνοντας μεγάλη ποσότητα νερού. Ωστόσο, οι επιστήμονες αναφέρουν πως αυτό το φαινόμενο είναι σύνηθες για τα δεδομένα της εποχής στην βόρεια Ελλάδα. Οι υδροσίφωνες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας στο ίδιο δημοσίευμα, εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, και όταν εμφανίζονται τόσο μακριά από την ακτή, δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας. Σημειώνει μάλιστα πως στην Ελλάδα σημειώνονται κατά μέσο όρο περί τους 40 υδροσίφωνες κάθε χρόνο.



Πηγή: Έθνος (Ρεπορτάζ: Μαρία Ριτζαλέου)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v