Διεθνές βραβείο παίρνει Έλληνας φυσικός

38χρονος Έλληνας ερευνητής βραβεύτηκε από την Διεθνή Εταιρία Φασματομετρίας Μάζας για την συμβολή του στην επιστήμη της εφαρμοσμένης φυσικής.
Διεθνές βραβείο παίρνει Έλληνας φυσικός
Ένας Έλληνας ερευνητής, ο δρ. Δημήτρης Παπαναστασίου, τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής «Curt Brunnée Award», στον τομέα φασματομετρίας μάζας. Η απονομή βραβείου πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου IMSC στη Γενεύη. Το βραβείο αυτό απονέμεται κάθε τρία χρόνια από την Διεθνή Εταιρία Φασματομετρίας Μάζας σε έναν επιστήμονα- ερευνητή για την εξαιρετική συμβολή του στην ανάπτυξη καινοτόμων επιστημονικών οργάνων και αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση παγκοσμίως για ερευνητές έως 45 ετών στον συγκεκριμένο τομέα.

Φέτος το βραβείο πήρε ο Δημήτρης Παπαναστασίου, ο οποίος τιμήθηκε για την προώθηση της θεωρητικής κατανόησης της συμπεριφοράς των ιόντων στην αέρια φάση και την εφαρμογή της γνώσης αυτής στον σχεδιασμό και την κατασκευή νέων ιοντικών οπτικών συστημάτων.

Ο 38χρονος ερευνητής είναι συνιδρυτής και επιστημονικός διευθυντής της ελληνικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Fasmatech S.A., η οποία εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της φασματομετρίας μάζας και της φασματομετρίας κινητικότητας των ιόντων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v