Τα ευρήματα στην Αμφίπολη συγκλονίζουν τα διεθνή μέσα

Παγκόσμιο ενδιαφέρον προκαλούν οι ανασκαφές στην Αμφίπολη: Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ζητούν άδεια να κινηματογραφήσουν το εσωτερικό του τύμβου.
Τα ευρήματα στην Αμφίπολη συγκλονίζουν τα διεθνή μέσα
Μεγάλο ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο προκαλούν τα ευρήματα στον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, όπου οι αρχαιολόγοι καθημερινά κάνουν σημαντικά βήματα στις ανασκαφές του αρχαίου τάφου.

Ο κ. Τασούλας, υπουργός Πολιτισμού, στις δηλώσεις του ανέφερε πως πολλά διεθνή μέσα ζήτησαν να κάνουν λήψεις στο εσωτερικό χώρο της ανασκαφής.

«Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της υπερηφάνειας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ό,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει», σημείωσε ο υπουργός.

Σημειωτέων, ο κ. Τασούλας είπε ότι νεότερες ανακοινώσεις σχετικά με τις ανασκαφές θα υπάρξουν την Πέμπτη. Θα χρειαστούν περίπου δύο βδομάδες για να σχηματιστεί μια ξεκάθαρη εικόνα για το εσωτερικό του τάφου, διότι έχει μεγάλη σημασία να μην θιχτεί η στατικότητα του μνημείου.

Όπως επίσης ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, ο δημόσιος φορέας Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε. (ΔΕΣΦΑ) θα διαθέσει 30.000 ευρώ προκειμένου να συνδράμει τις σημαντικές αρχαιολογικές έρευνες στο σημείο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v