Λονδίνο-Αθήνα με ποδήλατο για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Ιταλός καθηγητής ξεκίνησε από το Βρετανικό Μουσείο και έφτασε μετά από 35 μέρες στην Αθήνα με το ποδήλατό του, για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Λονδίνο-Αθήνα με ποδήλατο για τα γλυπτά του Παρθενώνα
Ο Σαλβατόρε Λο Σίκο είναι ένας Ιταλός καθηγητής, που ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Πριν από ένα μήνα και κάτι, την 1η Ιουλίου του 2014, ξεκίνησε από τα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου μια ποδηλατική οδύσσεια που είχε ως τελικό προορισμό την Αθήνα. Στόχος του, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το εγχείρημά του, με τίτλο “London to Athens Bike Tour 2014”, υποστηρίχτηκε από τη Βρετανική Επιτροπή για την Επανένωση των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Τον Σαλβατόρε Λο Σίκο, που έφτασε τελικά στην Αθήνα μετά από 35 μέρες ποδηλασίας, υποδέχθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού η υφυπουργός Άντζελα Γκερέκου.

«Πιστεύω ότι η επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα αποτελεί ηθική και ιστορική υποχρέωση όλων μας. Μπορούμε να δώσουμε ένα γερό ταρακούνημα στα λιμνασμένα νερά της Ευρώπης» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Σαλβατόρε Λο Σίκο, ο οποίος ως ένδειξη αναγνώρισης παρέλαβε από την υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού το εισιτήριο της επιστροφής του στο Λονδίνο και ένα αναθηματικό ειδώλιο περιστεριού, αντίγραφο των ελληνιστικών χρόνων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v