Der Spiegel: Οι διακοπές επιστρέφουν στην Ελλάδα

Ρεκόρ αφίξεων και θετικές εξελίξεις στον ελληνικό τουρισμό βλέπει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, που κάνει λόγο για «επιστροφή των διακοπών στην Ελλάδα».
Der Spiegel: Οι διακοπές επιστρέφουν στην Ελλάδα
Για ρεκόρ αφίξεων και θετικά νέα από την «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού στην Ελλάδα μιλά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Στο αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε χτες οι δημοσιογράφοι συνομιλούν με τον ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου Attika Reisen με έδρα το Μόναχο, Μιχάλη Καραβά, ο οποίος τονίζει ότι ο τουρισμός παρουσιάζει φέτος μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι η τουριστική κίνηση είχε μειωθεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, μια και οι εικόνες από διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία λειτούργησαν αποθαρρυντικά. Παράλληλα το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα, ενώ λαϊκές εφημερίδες όπως η BILD έριχναν λάδι στη φωτιά με χαρακτηρισμούς όπως «χρεωκοπημένοι Έλληνες» και προτροπές για πώληση μερικών νησιών.

«Όλα αυτά έβλαψαν τις σχέσεις των δύο λαών, αλλά το πρόσφατο παρελθόν φαίνεται να έχει ξεχαστεί, καθώς πλέον εδώ και δύο χρόνια υπάρχει στην Ελλάδα σταθερή κυβέρνηση και δεν ακούγεται πλέον τίποτα για απεργίες και διαδηλώσεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Πρακτική της «αρπαχτής»;

Αναφορά γίνεται επίσης στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, στην προσπάθεια προσέλκυσης νέων ομάδων επισκεπτών και στη δημιουργία ειδικών πακέτων –όπως αυτά για τουρισμό ευεξίας ή γευσιγνωσίας. Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της αύξησης του τουρισμού σε μερικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των τιμών των ξενοδοχείων. «Εάν συνεχιστεί η πρακτική της ‘αρπαχτής', θα αποβεί τελικά σε βάρος της ελληνικής οικονομίας», σχολιάζει το δημοσίευμα και καταλήγει με την επισήμανση ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τα τρία τέταρτα των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν σχεδιάζουν διακοπές ούτε στην Ελλάδα διότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές.

Πηγή: Deutsche Welle

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v