Illuminati: Όσα μας... κρύβουν για τους Πεφωτισμένους

Ποιοι είναι οι Πεφωτισμένοι και πότε δημιουργήθηκαν; Τι… θέλουν από μας; Οκτώ σημαντικές και ασήμαντες πληροφορίες για τους αγαπημένους των συνομωσιολόγων.
Illuminati: Όσα μας... κρύβουν για τους Πεφωτισμένους
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Είναι δύσκολο την σήμερον ημέρα να μην ακούσει κάποιος έστω και μια θεωρία συνομωσίας. Είναι τέτοιος ο όγκος των θεωριών αυτών και τόσοι οι υποστηρικτές τους που δύσκολα γλιτώνει κανείς. Αν όμως έπρεπε να ξεχωρίσουμε μια ομάδα η οποία να αποτελεί την… αγαπημένη των απανταχού συνομοσιωλόγων, τότε αυτή δεν θα ήταν άλλη από τους Πεφωτισμένους ή Illuminati.

Ποιοι είναι αυτοί και τι ακριβώς θέλουν;

Παρακάτω ακολουθούν οκτώ χρήσιμες – και άχρηστες- πληροφορίες για αυτούς.

* Οι Πεφωτισμένοι ήταν μια μυστική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ στη Βαυαρία, με αρχικό όνομα «Τάγμα των Τέλειων». Στόχος του ιδρυτή της, ήταν να φτιάξει μια κλειστή λέσχη η οποία θα αποτελείται από φωτισμένους διανοούμενους, που θα ανέπτυσσαν από κοινού τις διάνοιες τους. Σκοπός ήταν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της διάνοιας των ανθρώπων που θα έρχονταν σε επαφή μαζί τους και την μετάδοση της ελεύθερης σκέψης στον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο φιλοδοξούσαν να ασκήσουν πολιτική επιρροή, «χτυπώντας» την επιρροή της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και καταλύωντας την Βαυαρική Μοναρχία.

* Στο… peak της δράσης τους, οι Πεφωτισμένοι λέγεται ότι είχαν στις τάξεις τους στην Ευρώπη περί τα δύο χιλιάδες μέλη, συμπεριλαμβανομένων εξέχουσων προσωπικοτήτων της εποχής, όπως ο Γκαίτε, ο Ιωάννης Φέντερ, γερμανός φιλόσοφος, ο Ανδρέας Χόφμαν, φιλόσοφος και ο συγγραφέας και ιστορικός Λόρεντς φον Βέστενριντερ.

* Οι Πεφωτισμένοι και οι Μασόνοι δεν έχουν καμία απολύτως μεταξύ τους σχέση, παρ’ όλα αυτά κάποιες δομές των Μασόνων είναι εμφανείς και στη λειτουργία των Πεφωτισμένων, όπως για παράδειγμα ο όρκος της σιωπής, η πλήρης υποταγή στους ανώτερους και ο διαχωρισμός των μελών σε Τάξεις, η καθεμία με τις δικές της βαθμίδες.

* Ο πολυδιαφημισμένος όρος Νέα Παγκόσμια Τάξη (New World Order), ο οποίος αντικατοπτρίζεται σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους στο «Novus Ordo Seclorum» των Πεφωτισμένων, ακούστηκε για πρώτη φορά επίσημα από τον πατέρα Τζορτζ Μπους σε δημόσια ομιλία του, στην οποία είχε πει κατά λέξη: «We are coming to a New World Order. The 21st century is arriving like an Illumination of a thousand lights» και φυσικά έδωσε λαβή για έναν χείμαρρο από θεωρίες συνομωσίας.

* Μπορεί να διαλύθηκαν το 1785, όμως οι θεωρίες συνομωσίας που τους περιλαμβάνουν, «επεκτείνουν» τη συμμετοχή τους στον έλεγχο μιας σειράς γεγονότων και καταστάσεων. Λέγεται ότι βοήθησαν στη Γαλλική Επανάσταση, ότι εμπλέκονται με τους παγκόσμιους πολέμους, με την ίδρυση της Αμερικής, με τους εξωγήινους, με τον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας, με τον κομμουνισμό, με τον αναρχισμό, με τον φασισμό… Η λίστα δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με τους απανταχού συνομωσιολόγους, οι Πεφωτισμένοι είναι απλά… παντου. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι συνέχισαν τη δράση τους μετά τη διάλυσή τους.

* Το πιο δυνατό «χαρτί» στα χέρια των απανταχού συνομωσιολόγων, δεν είναι άλλο από το Αμερικάνικο Δολάριο. Στην πίσω όψη του υπάρχει μια Πυραμίδα με δεκατρείς σειρές τούβλων (σημαντικός αριθμός για τους Πεφωτισμένους, σύμφωνα με τις θεωρίες) και στην κορυφή της να δεσπόζει ο περίφημος Παντεπόπτης Οφθαλμός (The all seeing eye). Η Πυραμίδα, ο Οφθαλμός, η φράση Novus Ordo Seclorum, καθώς και η χρήση του αριθμού 13, υποδηλώνουν, σύμφωνα πάντα με τους συνομωσιολόγους την επιρροή των Πεφωτισμένων στο Αμερικανικό νόμισμα και κατ’ επέκταση, στον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας.


* Ο Παντεπόπτης Οφθαλμός ή Οφθαλμός της Θείας Πρόνοιας (Eye of Providence), ο οποίος θεωρείται από αρκετούς ως σύμβολο των Πεφωτισμένων, είναι ένα αρχαιότατο χριστιανικό σύμβολο το οποίο συναντάται σε καθεδρικούς ναούς ανά τον κόσμο. Όπως θα περίμενε κανείς, το συγκεκριμένο σύμβολο «αναγνωρίζεται» από τους συνομωσιολόγους στα πιο απίθανα σημεία ή/και χειρονομίες διάσημων προσωπικοτήτων (πιο πρόσφατο παράδειγμα ο Jay Z και η Beyonce και ο Ομπάμα). Αντίστοιχο φυσικά είναι και το τρολάρισμα από την ιντερνετική κοινότητα.


* Αν θέλετε να γίνετε μέλος μιας μοντέρνας βερσιόν των Πεφωτισμένων, τότε υπάρχουν δεκάδες ομάδες και οργανώσεις που αυτοχρήζονται ως συνεχιστές τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε, αυτήν εδώ από κάποιο τύπο εν ονόματι Paolo Bortel και το Orden Illuminati, που ιδρύθηκε το 1995 από τον Ισπανό Gabriel Lopez de Rojas, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v