Βρείτε τι 'πρέπει' να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές 2014

Δοκιμάστε το online test που συγκρίνει τις απόψεις σας με αυτές των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις Ευρωεκλογές και βρείτε τι πρέπει να ψηφίσετε.
Βρείτε τι πρέπει να ψηφίσετε στις Ευρωεκλογές 2014
Η ώρα των Ευρωεκλογών πλησιάζει και το πολιτικό σκηνικό, με τον συνασπισμό κομμάτων και την εμφάνιση νέων συνδυασμών έχει θολώσει ιδιαίτερα το πολιτικό τοπίο, με αποτέλεσμα το ποσοστό των αναποφάσιστων να παραμένει υψηλό. Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς, ο Ηλεκτρονικός Σύμβουλος Ψήφου μπορεί να σας βοηθήσει.

Ο μηχανισμός είναι απλός: Πριν από τις εκλογές, οι θέσεις των υποψηφίων ή των κομμάτων κωδικοποιούνται από μια ομάδα ακαδημαϊκών ερευνητών. Αυτό επίσης μπορεί να γίνει και από τα κόμματα ή αντιπροσώπους τους ή από τους ίδιους τους υποψήφιους σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα. Έπειτα οι ψηφοφόροι καλούνται να συμπληρώσουν το ίδιο ερωτηματολόγιο και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Το ηλεκτρονικό σύστημα συγκρίνει τις απαντήσεις των κομμάτων/υποψηφίων με εκείνες που παρέχονται από τους χρήστες της εφαρμογής. Το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει κατάταξη των κομμάτων ή υποψηφίων με βάση το βαθμό συμφωνίας τους με τον κάθε ψηφοφόρο. Ο βαθμός συμφωνίας κόμματος-πολίτη υπολογίζεται με χρήση κατάλληλου στατιστικού συντελεστή.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία 'HelpMeVote/VoteMatch' είναι ένα ακαδημαϊκό έργο, που δεν συνδέεται με κανένα πολιτικό κόμμα ή κίνημα ή μέσο ενημέρωσης. Στο τέλος, αφού απαντήσετε τις 31 ερωτήσεις, θα σας εμφανιστεί σε ποσοστό % πόσο συμπίπτουν οι απόψεις σας με τον κάθε υποψήφιο συνδυασμό.

Κάντε το τεστ εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v