Το κίνημα της μπανάνας ενάντια στον ρατσισμό

Ποδοσφαιριστές, καλλιτέχνες και πρωθυπουργοί χωρών φωτογραφίζονται με τις μπανάνες τους, καθώς η εκστρατεία ενάντια στον ρατσισμό παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις.
Το κίνημα της μπανάνας ενάντια στον ρατσισμό
Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει το κίνημα με τις… μπανάνες ενάντια στον ρατσισμό, το οποίο ξεκίνησε τη στιγμή που ο Ντάνι Άλβεζ έφαγε εκεί στο corner την μπανάνα που του πέταξε ρατσιστής οπαδός της Βιγιαρεάλ. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που κάνουν τον γύρο του κόσμου, αστέρες του ποδοσφαίρου, παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, ακόμα και πολιτικοί (στη φωτό επάνω βλέπουμε τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της χώρας του, Τσέζαρε Πραντέλι) στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Την καμπάνια ξεκίνησε ο συμπαίκτης του Άλβες, Νεϊμάρ, ανεβάζοντας στο Twitter φωτογραφία που τον δείχνει να τρώει μια μπανάνα με τον μικρό του γιο. «Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι πίθηκοι, πείτε όχι στον ρατσισμό. Είναι ντροπή να υπάρχουν τέτοιες προκαταλήψεις στο 2014. Ήρθε ο καιρός ο κόσμος να υψώσει τη φωνή του. Όποιος έχει την ίδια άποψη ας δημοσιεύσει φωτογραφία του ενώ τρώει μία μπανάνα» έγραψε.

Η ανταπόκριση παγκοσμίως ήταν τεράστια. Μια ματιά στο δημοσίευμα της Daily Mail, που συγκεντρώνει πολλές από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. 

Εν τω μεταξύ, η Βιγιαρεάλ ανακοίνωσε ότι μέσω των καμερών ασφαλείας εντόπισε τον άνδρα που πέταξε την μπανάνα και μόλις τον ταυτοποιήσει θα του επιβάλει ισόβιο αποκλεισμό εισόδου στο γήπεδό της.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v