Ποιο είναι το πιο θανατηφόρο πλάσμα του πλανήτη;

Ο καρχαρίας; Το φίδι; Ο άνθρωπος; Τίποτα απ’ όλα αυτά. Το πλάσμα που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως δεν θα το μαντεύατε εύκολα.
Ποιο είναι το πιο θανατηφόρο πλάσμα του πλανήτη;
Αν έπρεπε να μαντέψετε, ποιος θα λέγατε ότι προκαλεί τους περισσότερους θανάτους στον πλανήτη κάθε χρόνο; Ο καρχαρίας; Ο άνθρωπος; Το φίδι με το δηλητήριό του; Βάζουμε στοίχημα ότι το μυαλό σας δεν πάει στον μικρό και φαινομενικά ασήμαντο «εχθρό» που ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους κάθε χρόνο. Κυρίες και κύριοι, το πιο θανατηφόρο πλάσμα του πλανήτη μας είναι *ήχος από τύμπανα* το κουνούπι.

Ναι, το κουνούπι. Ο καρχαρίας, που σας ήρθε πρώτος στο νου, ευθύνεται για δέκα περίπου θανάτους ανθρώπων τον χρόνο. Το φίδι, που σκεφτήκατε μετά, σκοτώνει περίπου 50.000 από εμάς σε 365 μέρες. Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου, ο σκύλος που δεν τον σκεφτήκατε, σκοτώνει άθελα του 25.000 ανθρώπους τον χρόνο εξαιτίας του ιού της λύσσας. Ο άνθρωπος, για όσους απάντησαν με σκυμμένο το κεφάλι, σκοτώνει περί τους 475.000 ανθρώπους.

Αν θέλετε να νιώσετε τύψεις για το είδος μας, μπορείτε να το κάνετε άφοβα, το νούμερο δεν είναι καθόλου αμελητέο. Είναι όμως λίγο μπροστά στους 725.000 θανάτους ανά έτος για τους οποίους θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές τα κουνούπια.

Το ίδρυμα Bill Gates δημοσίευσε αυτή τη λίστα με σκοπό την ενημέρωση στο ζήτημα καταπολέμησης των κουνουπιών και στα πλαίσια καμπάνιας που ονομάζεται "Τhe Mosquito Week". Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για τους καρχαρίες που βρίσκονται τόσο χαμηλά στη λίστα ξοδεύονται εκατομμύρια δολάρια για την προφύλαξη του ανθρώπινου είδους.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v