Το Ηρώδειο ανάμεσα στα ωραιότερα θέατρα του κόσμου!

Στα εντυπωσιακότερα θέατρα του κόσμου περιλαμβάνεται το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, σύμφωνα με αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph.
Το Ηρώδειο ανάμεσα στα ωραιότερα θέατρα του κόσμου!
Με αφορμή την κυκλοφορία ενός νέου φωτογραφικού λευκώματος με τίτλο «Theatres: Reflections», η ιστοσελίδα της Telegraph δημοσίευσε φωτογραφικό αφιέρωμα με τα εντυπωσιακότερα θέατρα του πλανήτη, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνει και το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Μάλιστα, το Ηρώδειο εμφανίζεται πρώτο-πρώτο στην σχετική φωτογραφική λίστα, με την εξής λεζάντα: «Χτισμένο στην νοτιοδυτική πλαγιά του λόφου της Ακρόπολης στην Αθήνα, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ολοκληρώθηκε το 174 μ.Χ., ενώ στην αρχική του μορφή διέθετε ξύλινη οροφή και χωρητικότητα 5.000 ανθρώπων. Αποκαταστάθηκε την δεκαετία του 1950 και έκτοτε έχει φιλοξενήσει συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών, από την Μαρία Κάλλας ως τον Έλτον Τζον».

Τα υπόλοιπα 11 θέατρα που συμπληρώνουν το εντυπωσιακό φωτο-αφιέρωμα της Telegraph είναι τα εξής:

-Το Seebuhne στην Αυστρία, η σκηνή του οποίου βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στα νερά της λίμνης Constance.
-Το βενετσιάνικο La Fenice (ο Φοίνικας), που έχει καεί δύο φορές στην δυόμιση αιώνων ιστορία του, αλλά διατηρεί την αίγλη του.
Όπερα της Κοπεγχάγης, που κόστισε 300 εκατομμύρια λίρες να χτιστεί, πάνω στο νησί Χόλμεν στην καρδιά της δανέζικης πρωτεύουσας
-Το Fox Theatre του Ντιτρόιτ, χτισμένο από την κινηματογραφική εταιρία Fox με αναφορές στην αφρικανική και ασιατική τέχνη και σε ρυθμό που ονομάστηκε «Γοτθικός της Καμπότζης».
Όπερα Guangzhou στην νότια Κίνα, η φουτουριστική και γεμάτη καμπύλες μορφή της οποίας οφείλεται στο ταλέντο της Ζαχά Χαντίντ.
-Το Mincak Theatre της Κορνουάλης, μια υπαίθρια αμφιθεατρική σκηνή με θέα την θάλασσα που δημιουργήθηκε από την Rowena Cade, μία γυναίκα που αγαπούσε τις τέχνες και αποφάσισε να τις φέρει… στην αυλή της στο Porthcurno.
-Το Winter Garden στο Τορόντο του Καναδά, χτισμένο επτά ορόφους πάνω από το Θέατρο του Έλγιν. Μέσα στην αίθουσα περιλαμβάνονται δέντρα και από την οροφή κρέμονται φύλλα, σαν να επρόκειτο για έναν κήπο.
Όπερα του Όσλο, χτισμένη σαν να ξεπροβάλλει μέσα από ένα παγόβουνο – η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 2008.
-Το Wuxi Grand Theatre στα δυτικά της Σαγκάης, σε μια τεχνητή χερσόνησο, χτισμένη έτσι ώστε να μοιάζει με τα φτερά μιας πεταλούδας.
Όπερα της Βοστόνης, που πρωτολειτούργησε σαν κινηματογραφική αίθουσα, αλλά μετατράπηκε σε μια μεγαλοπρεπή Όπερα το 1980.
-Το Μέγαρο Μουσικής του Walt Disney στο Λος Άντζελες, ένα από τα αριστουργήματα του Frank Gehry, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να έχει τις πιο προηγμένες προδιαγραφές ακουστικής στον κόσμο.

Δείτε το φωτογραφικό αφιέρωμα της Telegraph εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v